Fabelachtig Servies

Ik ben dol op mooi servies. Bij het Chinese merk Loveramics hebben ze twee collecties die ik graag in mijn keukenkastje zou willen hebben. De eerste is de Flutter collectie, geinspireerd door de klassieke Chinesse Hua Niao schilderijen (bloemen en vogels). Het is in één woord prachtig. Bloemen en silhouetten van gekleurde kolibri’s sieren dit servies. Het grappige is dat de kolibri’s van het ene naar het andere bord vliegen. De stijl is modern met een klassiek thema. Het servies bestaat uit grote borden, saladebordjes, ontbijtbordjes, desssertkommetjes, grote soepkommen, rijstkommetjes, mokken, een suikerpot, melkkannetje, soya schaaltje en lepeltje.

De A Curious Toile collectie van ontwerpster Tracy Hollins is, zoals de naam al doet vermoeden, fabelachtig. Het is een servies wat een verhaal vertelt. Het ontwerp doet denken aan oude print technieken uit Engeland van oude fabelboeken en -schilderijen. Het is speels en toch ook klassiek. Elk stuk servies vertelt een stukje uit de fabel. Je ziet de wolf, de uil, het bos, de haan, de pauw etc. Het servies bestaat uit een ovale serveerschaal, 3 maten borden, 3 verschillende kommen, een etagère, mokken, soya schaaltje en lepeltje. Loveramics servies is verkrijgbaar via Kleur op Tafel of bij Liberty London.

About Post Author

2 thoughts on “Fabelachtig Servies

  1. Goedemiddag! Dankzij een tweet je blog ontdekt. Wat een boel inspiratie en wat leuk dat je over deze twee serviezen van Loveramics blogt. Zijn ze niet prachtig?!
    Ik ga verder lezen op je blog, nu deze post: Woontrends 2012 in Beeld: Kleurrijk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.