Woontrends 2012 in Beeld: Een 2e Leven

Ik noem deze trend “een tweede leven” omdat ik eigenlijk twee trends daar onder kan scharen.  Enerzijds de trend van veel industriële retro-producten in je interieur, en anderzijds de trend van het hergebruiken van oude voorwerpen en materialen. Denk daarbij aan zware materialen, robuuste meubels van steigerhout of sloophout, lampen van oud koper of alluminium, behang in het dessin van sloophout, jutezakken of oude postzakken als kussenhoes of wasmand. Met retro bedoel ik de lederen industrial-look , robuuste meubels die qua vormgeving geinspireerd zijn op de jaren 50 met grote leren stoelen. Maar ook de poef is terug, lekker retro toch?

De kleurtrend die je hierin veel ziet is de “Rediscovered Heroes” kleurtrend: natureltinten, machinegroen, denimblauw, donkerrood, roestige nuances, veel stoere kleuren. Voor mijn smaak te mannelijk en grof.  Je moet er van houden.

Heel opvallend zijn de meubels van Vroonland & Vaandrager.  Bijvoorbeeld de geinige kapstokstoelen. Rode draad binnen de collectie zijn stoelen en de vraag wat een stoel in onze tijd betekent: is een stoel puur functioneel of ook een pronkstuk? En hoe integreer je dat in deze tijd? Met dit uitgangspunt deconstrueert Vroonland 19e en 20 eeuwse design klassiekers en vertaalt de ambacht naar vernieuwende technieken.

 

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.