Hotel to Heart: Capri Tiberio Palace

Ik ben gek op boutique hotels, en probeer dan ook als het mogelijk is om al mijn vakantieverblijven in een boutique/design hotel te plannen. Toegeven, ze zijn vaak erg prijzig, maar daartegenover staat dan ook excellente service, prachtig design, en een bijzondere ervaring. Lukt het mij niet, dan maak ik er altijd een gewoonte van om een dagje hotels sightseeing te doen. Dit is geen grap! Ik bezoek hotels, en fotografeer ze alsof het bezienswaardigheden zijn. Komende tijd zal ik wat vaker bloggen over mijn hotelervaringen en -bezoekjes, en ik zal dan vooral het interieur en design in beeld brengen. Vandaag blog ik echter over een boutiquehotel waar ik nog niet geweest ben maar wat heel hoog op mijn wensenlijstje staat: het Capri Tiberio Palace.

Het vijfsterren hotel is in 2011 helemaal gerenoveerd en had haar grand reopening in april 2012. Designer Giampiero Panepinto heeft met verwijzingen naar de fifties, reizen, en een vleugje seventies een mix van patronen en vormen toegepast. Antieke kunstwerken worden verlevendigd door behang en stoffen in grafische patronen. Foto’s van filmsterren uit de jaren 50, antieke en etnische accessoires, verschillende vintage stoelen verzameld over heel de wereld. Verfrissende kleuren als aqua en mint in combinatie met natuurlijke kleuren als zand, bruin en wit, maken het een geheel met de omgeving. Veel van de stoffen zijn speciaal ontworpen voor het Capri Tibero Palace door Dedar & Limonta.

Ik ben helemaal weg van de bar, waar een sixties Cubaanse sfeer is gecreeerd met een witte vleugel, Cubaanse foto aan de wand, en de authentieke Panamahoedjes die aan de muur hangen. Het design van de barkrukjes en de stof en vormgeving van de fauteuils, het is allemaal zo subtiel en zo stijlvol. Een echt jetsetter hotel! http://www.capritiberiopalace.it

;

About Post Author

3 thoughts on “Hotel to Heart: Capri Tiberio Palace

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.