Op rolletjes

Ben jij al verslaafd aan washi tape? Washi tape, of in de volksmond masking tape, is al geruime tijd erg trendy in Nederland, de VS, en vele andere landen. Het is komen overwaaien uit Japan en niet meer weg te denken uit de stationery winkels. Washi tape of masking tape is een rolletje decoratief plakband gemaakt van  dun papier waardoor het makkelijk afscheurbaar is. Bovendien is het zonder lijmresten makkelijk weer te verwijderen om het vervolgens net zo simpel weer op te plakken. Je hebt het in allerlei effen kleuren en patronen, met tekst, stippen en strepen, dieren en bloemen, noem maar op!

Ik heb inmiddels al een behoorlijke verzameling masking tape (washi tape) en heb er ook al heel wat leuke dingen mee gedaan, hoewel ik bij sommige rolletjes het nog niet heb aangedurfd om te gebruiken omdat ik het gewoon te mooi vind. Je kunt ze tegenwoordig overal wel kopen, maar ik heb de mijne gekocht bij de webwinkels PSIkHouvanJou, Studio Stationery, Papiermier, Buiten de Lijntjes en Cosykids.  Hieronder wat foto’s van mijn collectie, voorbeelden van mijn knutselwerkjes met washi tape, en tot slot een aantal foto’s van anderen waar je kunt zien wat je allemaal met masking tape kan creëren. Op YouTube zijn overigens tal van video’s te zien wat je kunt doen met masking tape. Bijvoorbeeld de Japanse filmpjes van de washi tape fabrikant MT zijn het bekijken waard: Klik hier voor een overzicht van video’s.

De washi potloden op bovenstaande foto heb ik niet zelf beplakt maar gekocht bij het Museum van Volkenkunde in Leiden. Het zijn washi-potloden en er is een uitgebreid assortiment aan dessins.

Een vogelhuisje beplakt met washi tape (naar een idee van Tori Jayne)

Voorbeelden van creaties met washi tape door anderen gemaakt:

1. Windlicht met washi tape – 2. Computer toetsenbord met washi tape – 3. Decoratieve fles/vaas met washi tape – 4 vaasjes met washi tape

Gift wrapping (Foto afkomstig van pinterest, fotograaf onbekend)

Heb jij ook de washi tape koorts te pakken? Deze maand worden er maar liefst 4 rolletjes weggegeven zodat je er lekker op los kunt plakken. Wat moet je daarvoor doen? Like of volg 30s Magazine op Facebook of Twitter én laat een comment achter onder deze blogpost waarin je aangeeft waarom jij de washi tape wilt winnen. De give away actie loopt tot en met 25 mei. De winnaar wordt bekend gemaakt via twitter, facebook en persoonlijk per e-mail op de hoogte gesteld.

About Post Author

9 thoughts on “Op rolletjes

  1. Ik ben al 3 jaar verslaafd,ja VERSLAAFD, aan scrapbooken en probeer graag nieuwe spullen uit. Mijn creaties zijn vaakgenoeg erg fleurig en de washi tape kan een goeie bijdrage leveren aan leuke,unieke en vrolijke creaties!!!

  2. Hiermee lijk je, zelfs als je niet creatief bent, een ware knutselkoningin.
    Creatief met tape à la minute voor beginners. Dit zoek ik al jaren!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.