Book Review: The balcony gardener

Een must-have voor een ieder die geen tuin heeft, maar wel graag tuiniert is het recentelijk uitgegeven boek The Balcony Gardener, creative ideas for small spaces van Isabelle Palmer (uitgeverij CICO, maart 2012). Isabelle, eigenaresse van de succesvolle website en webwinkel www.thebalconygardener.com laat in dit boek zien hoe je heel gemakkelijk je kleine balkon, logia, dakterras, patio of vlonderterras kunt inrichten en opleuken met inventieve en creatieve ideeën.

Ze deelt met de lezer een hoop praktische tips en advies voor de drukbezette stadsmens, want tuinieren hoeft volgens haar helemaal niet zoveel tijd en moeite te kosten. The Balcony Gardener biedt een scala aan verschillende stijlen, en planten zodat je je stadsbalkon of terras een extensie van je woonkamer kunt maken, hoe klein het ook is. In het eerste hoofdstuk – The Basics – neemt Isabelle alles met je door waaraan je moet denken bij het ontwerpen en kopen van je materialen. Welke potten kies je, hoe vind je een weg in de verschillende soorten compost, en welke kleuren combineren het beste om een bepaalde sfeer te creëren? Maar ook geeft zij tips bij moeilijk in te richten balkons vanwege veel wind, of juist extreme droogte. Welke planten gedijen het best? Tot slot geeft ze een simpel stappenplan wanneer wat te doen in de vier seizoenen zodat al je planten de winter overleven.

In het tweede deel gaat ze in op de verschillende stijlen balkons die je kunt creëren met planten, meubelstukken, potten en bloemen zodat je een persoonlijk toevluchtsoord naar je eigen smaak hebt. De country garden, lazy garden, water garden, beach garden, om maar een paar te noemen. Maar ook het inrichten van je stekje bij de voordeur komt aan bod, of wat te planten om vlinders en bijen aan te trekken.

In het derde hoofdstuk komen leuke en creatieve recycling ideeën aan bod. Kom er maar eens op om je plantjes in oude blikjes te planten. Het geeft een Italiaanse sfeer. Of in een vogelkooi voor een romantisch gevoel. Ingenious vind ik nog steeds het idee om je planten verticaal te planten in een oude pallet waardoor je een natuurlijk muurtje krijgt.

Een speciaal hoofdstuk wordt gewijd aan het eetbare balkon, want ook op je balkon kun je een moestuintje beginnen. Kruiden, groenten en fruit wat je zelf hebt verbouwd, smaakt gewoon lekkerder! En tot slot geeft Isabelle in het laatste hoofdstuk nog wat ideeën weg over meubelstukken, belichting, de sfeer aanpassen voor (eet)feestjes en de feestdagen. Dus, laat je kleine balkon je niet langer weerhouden om er een gezellige en persoonlijke ruimte van te maken en laat je inspireren door dit prachtige boek!

The Balcony Gardener, Isabelle Palmer, uitgeverij CICO Books, maart 2012, ISBN 978-1-908170-18-7. Fotografie: Amanda Darcy en Keiko Oikawa

20120508-042028.jpg

20120508-042054.jpg

20120508-042111.jpg

Disclaimer: Alle foto’s zijn copyrighted materiaal en slechts gebruikt ter illustatratie en complementerend aan de tekst.

About Post Author

3 thoughts on “Book Review: The balcony gardener

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.