Sweet Designs: Bake it, Craft it, Style it

Ik heb er maanden op moeten wachten, maar eindelijk heb ik hem dan! Het boek Sweet Designs, Bake it, Craft it, Style it van de Amerikaanse party planning queen Amy Atlas. Ik volg heel trouw haar blog en was ontzettend blij toen ze op een dag blogte dat ze een boek zou gaan uitgeven. Nog voor dat het was uitgegeven had ik een pre-order uitstaan, want ik wist gewoon dat dit boek geweldig zou zijn. Zowel in haar blog, als nu ook in haar boek, deelt ze met haar lezers de meest spectaculaire feesttafels waarop haar zoete, en soms hartige, lekkernijen worden tentoongesteld. Dit boek is daarom onmisbaar voor elke moeder die een onderscheidend kinderfeestje wilt organiseren, voor elke ceremoniemeester die een vrijgezellenfeestje plant, en voor een ieder die graag een bijzondere en memorabele feesttafel creëert waar nog lang over gesproken zal worden.

Amy Atlas laat in haar boek zien hoe je een tafel kunt stylen, wat te maken, en hoe je de wow-factor krijgt. Sweet Designs bestaat uit 15 hoofdstukken met meer dan 100 recepten en ongeveer 75 simpele knutsel-projectjes om je tafel en de traktaties extra bijzonder aan te kleden. Veel van de recepten en knutsels kun je bovendien samen met je kinderen doen. Het eerste hoofdstuk behandelt de ‘Sweet Basics’ zoals benodigde keukengerei, maar ook een aantal basisprincipes zoals: Hoe smelt je chocolade? Hoe maak je icing? Hoe drapeer je fondant op je cake? Hoe maak je je eigen wikkels voor chocoladerepen, en hoe maak je zelf een tafelkleed of standaard? Want, “niks is zo saai als een tafel waarop alle borden in een rij naast elkaar staan op dezelfde hoogte”, schrijft Amy.

In de volgende 14 hoofdstukken deelt Amy Atlas 14 origineel gestylde desserttafels met alle mogelijke taartjes, snoepgoed, drankjes, en snacks. Elke tafel heeft een ander thema. Amy leert ons dat je bij het stylen van een tafel als beginpunt een thema kiest zoals een kleurpalette, patroon, passie, smaak van de hapjes of modetrend. Zo heeft zij een tafel geheel in Coco Chanel sfeer, een tafel met allemaal zigzag patronen, een tafel met allerlei appel-toetjes, of een tafel met als thema spelletjes.

In elk hoofdstuk laat Amy Atlas zien hoe je zelf de lekkernijen kunt bakken en decoreren en legt ze stap voor stap uit hoe je de versieringen kunt maken. Denk aan: papieren slingers, tafellopers, snoepzakjes, bekertje of roerstaafjes. Bovendien geeft ze ook alternatieven voor als je geen knutselprinses bent, of geen tijd hebt om te bakken. Ze laat zien hoe je de tafel met wat kleine aanpassingen kunt veranderen om af te stemmen op je gasten (kinderen/volwassenen), en vertelt ons waar je alles kunt kopen. Achterin het boek staan alle templates, die je overigens ook met een password van haar website kunt downloaden en uitprinten.

Kortom, Sweet Designs is een fantastisch boek met mooie foto’s, een hoop inspiratiemateriaal en simpele beschrijvingen. Het is vooral een inspiratiebron, want kopiëren hoeft zeker niet. Je kunt elementen eruit gebruiken die bij jou als persoon passen. Dankzij haar boek zijn we in ieder geval een stapje dichter bij de perfecte desserttafel. Sweet Designs is verkrijgbaar bij de American Book Center in Amsterdam en Den Haag, of via Amazon.

Sweet Designs, bake it, craft it, style it – Amy Atlas, uitgeverij Hyperion books, apr 2012, ISBN 978-1-4013-2440-7

About Post Author

1 thought on “Sweet Designs: Bake it, Craft it, Style it

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.