Herinneringen achter glas

Heb jij dozen vol met souveniertjes en weet je niet wat je ermee moet doen? Verzamel jij ook ansichtkaarten, schelpen, mooie stenen en kleine souvenirs wanneer je op vakantie bent, en weet je eenmaal thuis niet waar je ze moet laten? Dan heb ik dé oplossing voor jou! Stop je herinneringen niet weg in een kartonnen doos, of scrapboek maar etaleer ze als drie-dimensionele kunst aan je muur of op je sidetable of dressoir! Zo kun je er elke dag naar kijken. Ik doe dit al jaren, en geniet dagelijks van mijn kleine kunstwerkjes.

je verzameling schelpen

Behalve voor vakantie-herinneringen, kun je de “memorybox” ook vullen met bijvoorbeeld je kindjes echo-foto, doopjurk, geboortekaartje en eerste mutsje en sokjes. Ik heb behalve een aantal vakantie-memoryboxen ook een memorybox gemaakt met persoonlijke spulletjes van mijn overleden moeder zoals haar horloge, lippenstift, haarborstel, en een brief die zij aan mij schreef. Een prachtige manier om haar spulletjes waardig te bewaren, vind ik zelf.

reis naar Cuba en Thailand achter glas

Hoe maak je zo’n memorybox? Om te beginnen heb je een extra diepe wissellijst nodig, zoals de Riba extra diepe wissellijst van Ikea. Je hebt de Riba-lijst in meerdere formaten en in het wit of zwart. Knip vervolgens een stuk dik papier of karton uit wat jij als achtergrond wilt voor je schilderij. Dat kan een neutrale effen kleur zijn, maar bijvoorbeeld ook een stuk krantenpapier uit het vakantieland, of een stukje stof. Vervolgens vul je de lijst met dingetjes die belangrijk voor je waren tijdens die vakantie en mooie herinneringen oproepen. Denk aan: een servetje van dat leuke restaurantje, schelpen van het strand, een klein beeldje, treinkaartje, muntjes of een geldbiljet. Plak niet alles op de achterkant, maar maak het driedimensionaal door ook wat spulletjes voorin op het frame neer te zetten/plakken.

vitrinekastje met spulletjes van je kindje

Wil je je memorybox echter niet aan de muur maar toch liever op je sidetable of dressoir, dan zijn vitrinekastjes uiterst geschikt. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen bij Nijhof in Baarn, Pol’s Potten, of bij Living-in by Helen de Boer. Een leuk projectje, en een resultaat waar je nog jaren van kan genieten! 

About Post Author

3 thoughts on “Herinneringen achter glas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.