Woontrends 2012 in Beeld – Poederpastels

Taart gemaakt door The Little Cake Shop ivm 10-jarig bestaan Ariadne

Gisteren ben ik naar de Woonbeurs in de Amsterdam RAI geweest. Ik ben vol van inspiratie en indrukken weer thuis en wil gelijk aan de slag met de opgedane ideeën. Ik kan natuurlijk niet alles wat ik gezien, gehoord en gevoeld heb, beschrijven. Het was zo veel! Daarom de komende dagen een aantal korte samenvattingen, en vooral veel beeldmateriaal.

In het huis van Ariadne at Home (mijn favoriet), waren het vooral nostaligische poederkleuren, pastels, parelmoer, en opulente glanzende stoffen die een romantische en lichte ruimte vulden. Sierlijke meubels, gebruik van veel glas, transparantie, en franse elementen maakten het tot een huiselijk, maar toch luxe en elegante  inrichting. Het meest opvallend waren de yogaballen die met prachtige poederpastel-kleurige stoffen gestoffeerd waren en als eettafelpoefen dienden. (niet te koop, speciaal voor de woonbeurs gemaakt, helaas). De prachtige kussenhoesjes, gordijnen, en stoffen yogabal-poefen waren allemaal gestofeerd met stoffen van Bart Brugman, en Designers Guild.

Trend: nostalgie, romantisch,  poederpastels, parelmoer, elegant, sierlijk, kant, opulente glanzende en zachte  stoffen, wit, brocante, glas met wit hout, etaleren van dierbare spulletjes, kanten details. Licht grijze, pastel blauw, roze, geel, lila, groen.

Ariadne at Home expositie
Op maat gemaakte kast met glas en hout. Handig als roomdivider en om kostbare spulletjes te etaleren. http://www.stijl.nl

Leen Bakker 

Ook in het huis van Leen Bakker was deze trend terug te zien. Leen Bakker heeft jaren het imago gehad van goedkoop en simpel, maar zal in 2012 een omslag daarin gaan maken naar meer trendy, gestyled, en wil een hoger segment daarmee bereiken. Ook bij hen zag je veel grijs, wit, roze, lila, kroonluchters en romantische details.

Ik heb veel gebruik van harten gezien bij de diverse exposanten op de Woonbeurs. Ook rozen waren goed vertegenwoordigd op blikjes, kussens, en kaarsen. Om maar niet te spreken van de linten.  Romantiek gaat samen met veel kaarsen, en die zag je dan ook in alle vormen, maten en kleuren.

Het etaleren van mooie spulletjes in je interieur komt voort uit de scrapbooking-trend die we afgelopen jaren hebben gehad. Marieke van der Bruggen, Colour Designer bij het Flexa Colour Lab, legde mij uit dat zij jaarlijks een aantal kleurthema’s bepalen als trend, en dat dit thema “Living Scrapbook” heet. Kenmerken van de trend zijn: verzamelingen delen, showcasing van je spullen, dit ben ik, kleuren van kaftpapier, touw, volwassen pastels en combinaties daarvan.

Leen Bakker op de Woonbeurs
Romantiek bij diverse exposanten

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.