Luxe City Guide

In 2008 kreeg ik voor het eerst een Luxe City Guide in mijn handen geduwd. Ik ging op vakantie naar Bali, en mijn collega, die er al eerder was geweest, leende mij haar reisboekje. Een dun en klein  gelamineerd hardkartonnen uitvouwboekje van maximaal 1 meter, dubbelzijdig bedrukt met piepkleine lettertjes, in een doorzichtig acryl hoesje. ‘Luxe Bali’ stond er op de voorkant, en dan in kleinere letters “Shopping” “Dining” “Lifestyle”.  Het Engelstalige boekje is niet groter dan een portemonnee en niet dikker dan een iPhone. Om precies te zijn 15cm bij 7.5cm en 7mm ultradun.  Je neemt het dus zo mee in je achterzak of handtasje.  Wie had ooit gedacht dat dit mijn reisbijbeltje zou worden? Nu, drie jaar later, heb ik inmiddels al 11 Luxe City Guides in mijn bezit. Nog 23 te gaan en ik heb ze allemaal.

Het reisgidsje is met geen enkel andere reisgids vergelijkbaar. Het is “one of a kind”, uniek in zijn soort. Boordevol geinige en luxe adresjes, allemaal heel beknopt en zeer gevat beschreven. De beste winkeltjes, drink- en eetgelegenheden, wat te doen, de meest exclusieve spa’s en beste hotels. Je zult het allemaal als een local ervaren, maar dan wel een luxe local. Geen eindeloze teksten over topografie en geschiedenis. Geen tourist-traps waar touringbussen massaal leeglopen. Niets meer of minder dan “Fabulous” tips, voor een fabulous persoon. Elk boekje start met het hoofdstuk BLAH BLAH…waarin je in 10-15 opsommingen alles kan lezen over geld, reizen, en praktische info. Vervolgens wordt alles wat je moet doen en zien in hippe en soms wel heel grappige taal en slimme woordspelingen verteld.

De boekjes zijn behalve in print, ook als app verkrijgbaar op de iPhone, Nokia en HTC. De algemene (verzamelbox) app is gratis. Voor elk gidsje wat je toevoegt in je verzameling betaal je €4.99 met een jaar gratis updates.  De app is net als de print boekjes ingedeeld in hoofdstukken. Door locaties als favoriet aan te merken, creëer je je gepersonaliseerde Luxe City Guide. Wanneer je je favorieten linkt, plan je een reisroute. Plattegrondjes kun je ook offline bekijken, wat je een hoop ‘roaming’kosten bespaart. Inmiddels zijn er al 21 van de 34 als app uitgebracht.

De boekjes heb ik tot nu toe nog nergens in Nederland of op mijn andere Europese vakantiebestemmingen gezien, en ik ben toch redelijk goed bereisd. Ik heb de mijne allemaal in Bali en Singapore gekocht. Ze zijn dus best wel exclusief. Je kunt ze eenvoudig voor $9.99 online op de website kopen. Koop dan gelijk een verzamelbox, er zijn er meerdere waaruit je kunt kiezen, of je kunt er zelf één samenstellen.

About Post Author

2 thoughts on “Luxe City Guide

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.