Mondriaan in je kledingkast

Gisteren ben ik naar de tentoonstelling Mode ♥ Kunst geweest in het Gemeentemuseum van Den Haag. Ik was vooral geinteresseerd in de collectie van modeontwerper Michael Barnaart van Bergen, die een collectie heeft ontworpen geïnspireerd op bekende kunstwerken. De Hommage-collectie, zoals het heet, bestaat uit zes jurken. Ik had een aantal al zien hangen in de etalage van de Bijenkorf, en kan niet in woorden uitdrukken hoe graag ik de gekleurde vlakken-en-zwarte lijnen jurk van Mondriaan wil hebben. Ik zou er spreekwoordelijk een moord voor doen! Helaas is de oplage gelimiteerd, slechts 25 jurken per ontwerp, en was ik er natuurlijk te laat bij voor mijn maat.

Yves Saint Laurent ging Michael Barnaart van Bergen al in 1965 voor met Mondriaanjurken. In navolging ontwierp Barnaart van Bergen er twee Piet Mondriaan

De Selma jurk

jurken bij. De jurken geïnspireerd op de beroemde foto ‘Le Violon d’Ingres’ (1924) van Man Ray, waarop een vrouw als viool staat afgebeeld, vind ik ook erg mooi. Mijn oog is nu echter gevallen op de “normale” collectie van deze getalenteerde ontwerper. Het ‘Selma’ jurkje bijvoorbeeld vind ik leuk kittig, en trendy met de blokverdeling.

de 'viooljurk'

Elk jaar zal Barnaart van Bergen de collectie aanvullen met nieuwe ontwerpen. Prijzen van de jurken variëren van 175 tot 225 euro en zijn verkrijgbaar op www.michaelbarnaartvanbergen.com. De tentoonstelling Mode ♥ Kunst is er nog tot en met 8 januari 2012.

About Post Author

2 thoughts on “Mondriaan in je kledingkast

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.