Woontrends 2012 in Beeld: City Chic

De laatse trend die ik graag in beeld wil brengen is wat ik noem City Chic. Tevens één van mijn favorieten. Op de Woonbeurs kwam deze trend voornamelijk naar voren in het More Than Classic huis, en in het Home ID huis.  Het Home ID huis was een woonbelevingsconcept ontworpen door architect Eric Kant. Merken als Roelfien Vos, en zijn eigen Eric Kant design, een Tinello keuken, allemaal even mooi en stijlvol. Zo zag je bijvoorbeeld een entertainment wall met geintegreerde open haard eronder. Of een salontafel met openhaard. Veel gebruik van leer, zijde en linnen. Robuust, mannelijk en toch stijlvol. Etnische elementen, koperen details. Grijs en bruin…. Het geheel gaf het gevoel van een penthouse of loft.

Het MTC huis was een combinatie van klassieke en moderne elementen, met wat moderne country details. Ook dit zou een penthouse of grachtenpand kunnen zijn. Allure en stijl, zowel mannelijk als vrouwelijk, een genot om te zien. Mooie lampen, gebruik van materialen als suede, leer, veloers en dik katoen. Veel gebruik van bruin- en grijstinten. Het interieur straalde klasse uit, en ik zou het zo willen kopen.

De badkamers van Keramag en het paars/lila interieur van Coco’s international zie je ook terug in beeld. De badkamers waren eveneens in stijlvol klassiek in combinatie met modern, met het concept baden als ervaring, en niet langer een functionele ruimte.

IMG_7219

IMG_7254 IMG_7252 IMG_7251 IMG_7249 IMG_7248 IMG_7245 IMG_7242 IMG_7238 IMG_7237

IMG_7231 IMG_7213 IMG_7211 IMG_7205

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.