Pink Ribbon maand


Het zal je niet ontgaan zijn, oktober is de maand van Pink Ribbon. Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans van 1 op 8 om borstkanker te krijgen in haar leven. Erfelijkheid speelt bij minder dan 20% een rol.  De kans op borstkanker is op jonge leeftijd aanzienlijk kleiner, maar neemt toe na het 30ste jaar. De meeste vrouwen die borstkanker krijgen zijn in de leeftijd van 50 tot 75 jaar. Ongeveer 75% van de vrouwen bij wie borstkanker wordt ontdekt is 50 jaar of ouder. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen; elk jaar overkomt dat circa 100 mannen.

Wil jij ook iets doen in de strijd tegen borstkanker? Ga dan naar de Pink Ribbon webshop. Er zit vast iets bij wat je leuk vindt! Van armbandjes, tassen, shawls, tot fietslampjes of badlakens. Er is voor een ieder wel iets wat aanspreekt en het is maar een klein bedrag,  met een grote impact! Met iedere aankoop steun je stichting Pink Ribbon.

In het kader van de borstkankermaand 2011 heeft Wendy van Dijk een geheel nieuw product ontwikkeld; de sjaal! De sjaal is een totale vernieuwing en een verfrissende opvolger van het wel bekende armbandje. Draag hem aan je tas, in je haar, om je arm, om je nek, als sleutel-hanger of op een andere manier.

30s Magazine geeft in de winactie van deze maand de Pink Ribbon sjaal van Wendy van Dijk weg, dus houdt de winactie-pagina  in de gaten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: