The Perfectly Imperfect Home

Zondag is lekker-luieren-en-lees dag.  Momenteel ben ik bezig in het interieurstyling boek The Perfectly Imperfect Home van Deborah Needleman. Haar visie is: “Style is a luxury, and luxury is simply what makes you happy”. Kijk, dat past nou precies in de missie van 30s Magazine! Bijzonder is het boek zeker, want het is niet een interieur fotoboek waarvan er dertien in een dozijn gaan. In plaats van foto’s worden de styling tips verlevendigd met smaakvolle aquarel illustraties van Virginia Johnson. Redenen genoeg dus, om dit prachtige en leerzame boek vol interieurstyling tips te delen.

Deborah Needleman, oorspronkelijk editor-in-chief van woonblad domino magazine, en nu van de Wall Street Journal,  laat met dit boek zien dat het helemaal niet moeilijk is om een sfeervol, gezellig en stylish huis te creëren. Grote verbouwingen en een tripje naar de woonboulevard is helemaal niet nodig. Met wat kleine aanpassingen en de juiste items op de juiste plek, kun je je woning een heel andere sfeer geven.

Het boek staat dan ook boordevol bruikbare tips en hoe je die meteen kunt toepassen.  De strekking van het boek is dat elk huis een persoonlijkheid moet hebben. Het gaat niet om een perfecte look, alsof het uit een boek of showroom komt maar om het gevoel wat je bij je huis krijgt. “Decorating is about trying to bring our desires in line with our reality.”

Het boek beschrijft elk onderwerp (80 in totaal) op een praktische en toegankelijke manier. Van de keuze van een bank, stoelen en lampen, tot het mooi opmaken van je bed en het inrichten van een uitnodigend leeshoekje. Spiegels, planten en bloemen, servies, het organiseren van je boekenplanken, en zelfs geurverspreiders komen aan bod. Sfeermakers, ‘cozification’ en het persoonlijk en menselijk maken van je interieur zijn belangrijke thema’s. Er is zelfs een hoofdstuk dat beschrijft hoe je imperfecties kunt creëren in je interieur, maar dan wel smaakvol!

Om een tipje van de sluier op te lichten, deel ik 5 tips (hoe uit te voeren kun je lezen in het boek):

  1. Beknibbel NOOIT op de aankoop van je sofa, kwaliteit voorop, immers je zit er het meest op en moet er jaren mee doen.
  2. Onmisbaar in elke woonkamer is een diepe fauteuil om in weg te zakken
  3. Koop geen set van bankstel en fauteuils
  4. De hal is de eerste indruk, maak het daarom functioneel en uitnodigend
  5. Groepeer prullaria en souveniertjes d.m.v. kleur, soort, of materiaal om rust te creëren
The Perfectly Imperfect Home is een must-read voor een ieder en bovendien een bijzonder boek om op de salontafel of in de boekenkast te hebben. Het is voor €26,99 verkrijgbaar bij bol.com, of voor $19,23 bij Amazon.com.

The Perfectly Imperfect Home, Deborah Needleman

Random House, november 2011, 256 pag, ISBN: 978-0-307-72013-9

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.