Spatels en Stiletto’s

Het is geen nieuw verschenen kookboek, maar voor mij wel een nieuwe aanwinst waar ik heel blij mee ben. Spatels en Stiletto’s, de Nederlandse vertaling van ‘Cook in Boots’. TV-chef, culinair schrijfster en fashionstyliste Ravinder Bhogal weet met dit kookboek een verbinding te maken tussen het drukke leven van een hippe single chick en de lekkere keuken.  Elk hoofdstuk smakelijke recepten is gekoppeld aan een stemming, gebeurtenis of gevoel in het leven van een willekeurige drukke,  jonge en hippe vrouw die af en toe uit de band springt en soms gewoon lekker luiert. En voor elke bui of gebeurtenis lepelt Ravinder de meest “finger licking” recepten op.

Zo is er een hoofdstuk met comfort food, recepten voor de PMS perikelen, een tv-avondje, koken voor je schoonouders en recepten als je wilt afvallen. 160 leuke, originele recepten dus, voor herkenbare situaties.

Haar Indiase afkomst, mixt zij met de internationale keuken en deze unieke combinaties maakten dit receptenboek voor mij interessant genoeg om te kopen. Mijn top 5 favoriete recepten is: 1. de zoete aardappelsalade met een dressing van limoen, koriander en zoete chilli. 2. zoete aardappelkoekjes met tamarinde-kikkererwten relish, 3. Bosbessenmuffins met witte chocolade, 4. Thaise papayasalade met garnalen en 5. sardientjes in pikante tamarindesaus.

Spatels en Stiletto’s, Ravinder Bhogal, kosmosuitgevers, 304 pagina’s, ISBN 978-90-215-4901-9

About Post Author

1 thought on “Spatels en Stiletto’s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.