Tuincentrum Tijd!

De lente is één van mijn favoriete seizoenen omdat ik dan weer naar het tuincentrum mag om nieuwe bloemen en planten uit te zoeken. Al een paar weken voordat ik de echte aankopen ga doen, ga ik er vast kijken. Ik vind het heerlijk om er rond te snuffelen tussen alle hebbedingen en te dromen hoe ik mijn balkon dit jaar zal invullen.

Ook in de tuincentra zijn het dit seizoen de pretty pastels die je overal terugziet. Een ander opvallende trend dit jaar is “De eetbare tuin”. Ik zag een hoop mini-kasjes voor kruiden, en groenten. Je eigen moestuintje en kruiden telen is helemaal hot dit jaar. En dan met je kruiden zelf dressings en olie maken, of in weckpotten iets lekkers er van maken. Back to basics zeg maar. Ik plant eigenlijk al jaren mijn eigen kruiden om mee te koken, dus ben helemaal blij dat er nu nog meer keuze is daarin. Verder worden we dit seizoen doodgegooid met vogelhuisjes en vogeltjes. Mij hoor je niet klagen. Bij Intratuin was er een speciale barbeque afdeling waarin buiten eten, barbecuen en biologisch eten de duidelijke thema’s waren. Ze verkochten er de heerlijkste buitenlandse en biologische sausjes en dressings waarover ik later dit jaar vast nog wel zal bloggen.

Dus nog even de tuintrends van zomer/lente 2012 op een rij:

  • Pretty Pastels
  • Vogels en vogelhuisjes
  • De eetbare tuin
  • Bewust en Buiten eten Lifestyle

zaadjes in blik, alleen water toevoegen en groeien maar!

Handig zo'n krijtbordje op je weckpot

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.