Lazy Sunday

Zondag is voor mij negen van de tien keer een Lazy Sunday. Ik lummel wat in huis rond en vermaak mezelf met boeken, magazines, oude MGM films en musicals, en goeie jazzmuziek. Maar bovenal vermaak ik me met lekkers wat ik op zaterdag gehaald heb op de markt en in mijn favoriete winkels: vers brood van het Vlaamsch Broodhuys, verse vis, zoet fruit, en romige kaasjes. En natuurlijk bloemen!

Deze oranje beauties vond ik wel heel toepasselijk dit weekend, met Koninginnedag in zicht. Het zijn mega grote bollen van wel 15 cm die zich langzaam ontvouwen en eervol buigen.

Vandaag heb ik basilicum-knoflook brood van het Vlaamsch Broodhuys, wat chilli-olijf olie van azada eroverheen gedruppeld, en sardines klaargemaakt in een tamarindesaus met trostomaatjes, rode uien, chili en koriander. Het recept is afkomstig uit het kookboek Spatels en Stiletto’s. Voor de nodige vitamines heb ik een smoothie gemaakt van verse papaya met gember, honing, munt en limoen. De smoothie ziet er misschien niet smakelijk uit, zo in het groen, maar dat is het wel.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.