5x meivakantie voor de kids

De meivakantie is begonnen. En daarom heb ik een aantal leuke erop uit tips bij elkaar gezocht voor als je de drukte van de dierentuin en de Efteling dit keer even niet wilt.

1. Speur door de Tuinen van de Farao’s

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden staat de meivakantie in het teken van de tentoonstelling Tuinen van de farao’s. Je kunt de speciale Amon en Amara-speurroute doen. Tijdens dit voorleesavontuur met de Egyptische prinses Amara en de stoere bakkerszoon Amon kom je oog in oog te staan met Egyptische beelden en mummies. In de tentoonstelling zie je bovendien een mooie Egyptische paleistuin. En je komt van alles te weten over de bloemen en planten uit het oude Egypte. Met de speurroute maak je opdrachten en los je raadsels en puzzels op. Verder kun je in speciale workshops een Egyptische Paleistuin in een kijkdoos knutselen. http://www.rmo.nl/

2. Waan je een echte wetenschapper in NEMO

NEMO is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft  te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. En, in de meivakantie zijn er extra veel activiteiten en is NEMO bovendien langer open. http://www.e-nemo.nl/?

3. De B is van Bakker

Het bakkerijmuseum in Medemblik  is een echte oude bakkerij waar je behalve heel veel lekkers kunt kopen, ook workshop kunt volgen. In het museum kun je zien hoe de bakkers vroeger hun waren maakten en aan de man brachten. In het hele museum proef je de sfeer van vroeger. Dat wordt alleen maar versterkt door de lekkere geuren uit de bakkerij, waar het oude ambacht gedemonstreerd wordt. De workshops worden gegeven door echt banketbakkers, bijv marsepeinen figuurtjes maken, cacao schilderen, brood bakken of speculaaspoppen vergulden. http://deoudebakkerij.nl

4. Vreemde dieren

Gekko’s, varanen, aapjes, stinkdieren, boomskinken. Dierenpark Oliemeulen in Tilburg  is anders dan alle andere dierenparken. Het heeft een hoop vreemde dieren die je er kunt bewonderen. Maar ook bekendere dieren als schildpadden, mini paardjes en slangen. http://www.oliemeulen.nl

5. Het land van Jan Klaassen

Voor de allerkleinsten is het land van Jan Klaassen een leuk idee. Wil je samen met Jan Klaassen de wereld rond en een avontuur beleven? De slechterik laten schrikken met een spin? Kom kijken in het grootste poppentheater van Nederland. In een echt kasteel beleven Jan Klaassen en zijn Katrijn samen met vele kinderen en volwassenen spannende avonturen. Iedere dag worden deze avonturen van de poppenkastfiguren door een professionele poppenspeler op humoristische wijze tot leven gebracht. Ook is er een buiten- en binnenspeeltuin, een waterspeeltuin, en een treintje die door het kabouterbos rijdt. http://www.janklaassen.nl/

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.