Hotel to Heart: La Belle Juliette in Parijs

Zoals ik in mijn blog van vorige week over het Capri Tiberio Palace hotel al aangaf, zal ik komende tijd regelmatig aandacht besteden aan hotels en reizen. De zomervakantie komt er aan, en ik deel graag wat tips uit voor een ultieme vakantie. En ook al zijn sommige hotels aan de prijzige kant voor een gezinsvakantie, dan is het altijd leuk om er gewoon even binnen te wandelen en het prachtige design te aanschouwen. Hotels geven mij i.i.g. vaak inspiratie voor mijn eigen interieur thuis.

Ik heb warme herinneringen aan het stijlvolle vier sterren hotel La Belle Juliette in Parijs. Het kleine boutique hotel met 34 unieke kamers is een ode aan de Franse celebrity  Juliette Récamier, bekend om haar schoonheid en klasse. Juliette was een society dame in de 19e eeuw. Bekende Franse schrijvers, politici en de intellectuele elite kamen naar haar salon. Een échte aanrader voor een ieder die van een elegant, knus hotel met een beetje geschiedenis houdt.

Het interieur is gestyleerd door Anne Gelbard, de wereldberoemde couture ontwerpster die veel werk heeft gecreëerd voor modehuizen Lacroix en Dior. De verfkleuren op de muur zijn speciaal voor het hotel ontwikkeld. En het meubilair is een mix van opgeknapt antiek met eigentijdse stukken van Gelbard. Elke kamer van La Belle Juliette illustreert een periode uit Juliettes leven. De eerste etage is gewijd aan haar vriendschap met haar beste vriendin en schrijfster Madame de Staël. Het interieur is er romantisch, vrouwelijk, en elegant met pastelroze kleuren en rode details. De tweede etage is geinspireerd op Italië met veelvuldig gebruik van blauwtinten die aan de Italiaanse meren en kust doen denken. Een wat stoerder element daarin zijn de ruwe houten materialen en gebruik van zwart glanzend textiel. De derde etage is een verwijzing naar haar geliefde, auteur Chateaubriand. Donkerblauw en donkerbruin lederen stoelen geven het een stoer en mannelijk gevoel. De salons (lobby, restaurant) zijn oppulent, opvallend en klassiek ingericht.

About Post Author

2 thoughts on “Hotel to Heart: La Belle Juliette in Parijs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.