Oase van rust in Mazzai Spa Curaçao

De wereld kent Curaçao als het stukje Nederlands Koninkrijk in de Caribe, met witte zandstranden, turquoise-blauwe zee, en vriendelijk gekleurde geveltjes aan de handelskade. Wie zou hier niet vakantie willen vieren? Curaçao heeft echter ook een aantal zeer goede spa’s. Persoonlijk is een vakantie voor mij niet compleet zonder een dagje in de spa. Ik durf zelfs te zeggen dat ik een ervaren internationale spa-bezoeker ben, en ik schaam me er niet voor. Want, wat is er nu meer ontspannen dan jezelf van top tot teen laten verwennen en masseren?

In het ecologische Morena Resort op Jan Thiel Baai huist de kleine, maar zeer persoonlijke Mazzai Spa. Via de receptie van het resort loop je via een lieflijk paadje en houten bruggetje naar een klein huisje gebouwd in de traditionele ‘kunuku’ stijl met rieten dak. Mijn masseuse Marit wacht mij en mijn vriendin al op bij de deur en verwelkomt ons vriendelijk. De spa is eenvoudig ingericht, het ruikt er naar wierook, en er staat zo’n echte “zen-CD” op.  Marit legt uit dat wij de spa geheel voor onszelf hebben aangezien er maar twee behandelkamers zijn.  

De exotische Mazzai Spa biedt luxueuze wellness-behandelingen zoals kruidenmassages, 4-handmassages, oosterse massages en diverse exclusieve voetmassages aan.  Scrubs, pakkingen, of gezichtsbehandelingen mogen niet ontbreken. Wij hebben voor de uitgebreide Mazzai Spa Ritual gekozenDeze behandeling duurt een halve dag en is een combinatie van een kruidenbad, scrub, lichaamspakking en een massage.

De behandeling begon voor mij met een Mazzai bad. Op de veranda, beschut met veel groen en bamboeschermen staat een heerlijk warm bad klaar.  Tijdens dit ontspannende zoutbad word je hoofdhuid gemasseerd en behandeld met een pakking van kokosmelk, ginseng en rozemarijn. Het ruikt heerlijk en ik voel al mijn spieren ontspannen als Marit op traditionele oosterse wijze met een bamboe cup water over me heen giet.

Vervolgens word ik door Marit meegenomen naar de behandelkamer waar ze mij van top tot teen scrubt met een anijs en sago scrub. Na mij ingesmeerd te hebben met een aromatisch smeerseltje van witte lotus word ik als mummie ingepakt in een lichaamspakking. Om mijn voeten warm te houden wikkelt zij ze in warme doeken. Na 10 minuten totale ontspanning word ik door Marit uitgepakt en mag ik douchen. Mijn huid is zijdezacht en ruikt heerlijk zoet naar lotusbloemen.

Even pauzeren op de veranda samen met mijn vriendin. Er staan twee comfortabele lounge stoelen, en onder het genot van een kopje kruidenthee, en vers fruit kijken we beiden dromerig en totaal ontspannen naar de wuivende palmen en luisteren we naar het typische Curaçaose briesje dat zich door de struiken boort. “This is the life.” Next op het programma is een massage. Ik mag kiezen tussen een voetmassage of een roze massage. Ik kies het laatste. Marit past zich aan aan de wensen van de klant wat betreft druk en individuele wensen. Het is veel te snel voorbij.

Mazzai Spa is absoluut een ontspannen, verwen-ervaring. De beloftes van privacy, vriendelijkheid en gastvrijheid worden zeer zeker waargemaakt.  Het is een tropische oase van rust en balans en ik voelde me als herboren en gezond toen ik 4 uur later weer buiten stond. Voor wat  ‘post-pampering’ mochten we ook nog gebruik maken van het zwembad van het Morena Resort, maar mijn huid was zo zacht en rook zo lekker dat ik dat aanbod maar oversloeg.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.