App: The Voice of Holland ThuisCoach

Nog twee nachtjes slapen en dan is er weer een nieuw seizoen van ‘The Voice of Holland”.  Het paradepaardje van tvproducent John de Mol is inmiddels ook een ‘big hit’ in de Verenigde Staten en diverse andere landen. Voor degene die het nog niet kent een korte uitleg: De talentenshow onderscheidt zich van andere talentwedstrijden doordat de audities blind zijn. De vierkoppige jury beslist dus puur op basis van de sound, of een kandidaat door is naar de tweede ronde door op een rode knop te drukken waardoor de jurystoel omdraait. Een ander verschil met shows als Idols en de X-Factor is het gegeven dat de kandidaten al een pre-screening hebben gehad, en al ruime ervaring hebben. Daardoor is de kwaliteit van de audities vrij hoog.  De kandidaat mag vervolgens een coach uitkiezen om hem/haar te begeleiden tijdens de volgende rondes. In de tweede ronde moet de kandidatenlijst gehalveerd worden door middel van zogenaamde ‘battlerondes’ waarin zij het moeten opnemen tegen een andere kandidaat uit het coachteam. Daarna volgen de live shows waarin elke week één kandidaat afvalt d.m.v. stemming door de kijkers thuis.

Nieuw jurylid dit seizoen is Marco Borsato. Angela Groothuizen, Nick & Simon, en Roel van Velzen zijn ook weer van de partij. Maar ook JIJ kan dit jaar coachen! Vodafone Nederland heeft in samenwerking met RTL, Talpa en IceMobile ‘The voice of Holland ThuisCoach’ gelanceerd, een gratis applicatie voor iPhone en Android.  Het is een soort spelletje. Voorafgaand aan de uitzending op vrijdag kun je een aantal geluidsfragmenten beluisteren zonder de kandidaat te zien. Je moet vervolgens per fragment besluiten om de ‘I WANT YOU’ knop te gebruiken en hiermee te voorspellen of de kandidaat doorgaat. Bij iedere goede keuze krijg je punten.

Wie aan het eind van de rit over de meeste punten beschikt krijgt een prijs. De hoofdprijs is twee jaar lang gratis mobiel bellen en internetten met Vodafone. Daarbij krijg je dan ook nog een Samsung Galaxy S II. Ook worden er twintig keer twee tickets verdeeld voor The voice of Holland LIVE, vier keer een Galaxy Tab 10.1, vier keer een Galaxy S II en vijf keer een Galaxy Y. Verder is ook leuk om te weten dat de ThuisCoach-app onderdeel zal zijn van het programma.

Uiteraard kun je net als vorige keer ook weer mee-twitteren via @TVOH en #TVOH.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.