Penhaligon’s

Eau de Parfum Lavandula 100 ml £95

Ik ben altijd op zoek naar exclusieve parfums. En, ik ben gek op de geur van lavendel. Happy was ik dan ook toen ik 3 jaar geleden mijn favoriete lavendelmerk vond: Penhaligon’s! In Groot Brittanië en Frankrijk een sterk merk, in Nederland, op een aantal exclusieve adresjes na, vrijwel onbekend.

Lavandula Liquid Hand & Wash 300ml £19

Penhaligon’s is dé huisleverancier van het Brits koninklijk huis, en een gevestigde parfumerie sinds 1870. Ooit begonnen in London, als kleine herenkapperszaak, met de eerste parfum Hammam Bouquet, in 1872. De inspiratie voor dit luchtje kwam nadat William Penhaligon de stoom en aroma’s van zijn buren, een Turks badhuis, had geroken. Vanaf dat moment introduceerde hij keer op keer nieuwe, voor die tijd, brutale en uitdagende nieuwe geurtjes. Zijn vernieuwende manier van denken en het toch maar ingaan tegen de stroom, hebben hem uiteindelijk gemaakt tot wat het merk nu is.  De collectie is inmiddels uitgegroeid tot 34 luchtjes en ze hebben behalve eaux de parfum ook body lotions, geurkaarsen, badproducten, talc poeders en handcrèmes voor zowel dames als heren. Allemaal zeer exclusief en in nostalgische, elegante vintage  flesjes en verpakkingen. Je herkent zijn vintage flesjes meteen aan het gekleurde lint en de glazen stop.

Kaars Lavandula £32

Toen ik het boetiekje een paar jaar geleden in London ontdekte, was ik meteen verkocht. De service in het boetiekje was verbluffend goed, en de flesjes en potjes waren een lust voor het oog. Het was dan ook moeilijk kiezen. Uiteindelijk koos ik voor mijn lievelingsgeur lavendel. Alle producten zijn gemaakt met etherische olien, in dit geval echte tuinlavendel, en ‘treemos’. En elke geur heeft een volledige lijn van verzorgingsproducten. Ik heb de Liquid Hand Wash, en de Hand and Nail Lotion, beide in een handige fles met pompje. Ook heb ik de Lavandula Eau de Parfum, en de Classic Candle in een prachtig glas met Penhaligon’s logo. De kaars is gemaakt van soya wax en essentiele oliën, en ik heb er inmiddels al uren van mogen genieten.

Lavandula Hand & Nail Lotion 300ml £19

De hand & nail lotion bevat druivenzaadolie wat goed is voor je nagels en amandelolie en beschermende cocoazaadboter om ze lekker zacht te maken.

Gelukkig is er nu ook een webshop, en hoef ik niet steeds te wachten totdat ik naar London ga. In Nederland worden Penhaligon’s producten alleen verkocht bij: Parfumerie Celeste in Den Haag, Safique Niche Parfumerie in Terneuzen, en bij Le Maquilleur in Haarlem. Als je jezelf echt eens wilt verwennen, én een exclusieve parfum wilt hebben, dan is dit het merk voor jou!

Penhaligon's herkenbare signature flesjes

About Post Author

3 thoughts on “Penhaligon’s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.