Wentelteefjes van mueslibrood met passievruchtenroom

Dit recept heb ik gevonden op internet. Het perfecte begin van je weekend! Okee, wel een beetje luxe, geef ik toe. Je kunt variëren met het brood; gewoon wit, Brioche of krentenbrood zoals in dit recept. Vruchtjes of een bolletje ijs zijn een lekkere toevoeging. Mijn favoriet is met Brioche. Nodig voor 4 personen:

  • Krenten-notenbrood (4 bolletjes of 1 heel brood)
  • 3 eieren
  • Suiker
  • Kaneel
  • 250ml Griekse yoghurt of creme fraiche
  • 2 passievruchten
  • Honing
  • Boter

Breek de eieren in een kom en voeg hier een eetlepel crème fraîche, 2 flinke scheppen suiker en een flinke mespunt kaneel aan toe. Kluts alles goed door elkaar. Snijd het brood in plakken en haal de sneetjes een voor een door het eiermengsel. Zacht brood neemt het ei gemakkelijk op, hard brood moet je iets langer in het ei laten liggen om het goed te absorberen.

Neem de rest van de crème fraîche en roer hier het vruchtvlees van de passievruchten doorheen. Hierdoor krijg je lekker fris sausje. Maak het indien nodig wat zoeter met een beetje honing. Bak de wentelteefjes mooi bruin in een beetje boter. Maak de bordjes mooi op met het sausje en een beetje honing.

En smullen maar!

About Post Author

2 thoughts on “Wentelteefjes van mueslibrood met passievruchtenroom

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.