Behang is Back

Het zal je niet ontgaan zijn, behang is weer helemaal terug van weggeweest.  En hoe? Ik zou er zo vijf blogs aan kunnen wijden, en misschien doe ik dat ook wel. Vandaag concentreer ik me echter op de trend die mij het meest aanspreekt: behang met orientaalse invloeden in het design. Er zijn twee merken waar ik groot fan van ben: Little Greene en Fromental.

Little Greene

Little Greene heeft momenteel de collectie Oriental Papers, bestaande uit 7 verschillende dessins. De ontwerpen zijn geïnspireerd door traditionele Japanse kimono ontwerpen. Bamboe, bloesem, rozen, water en de pijnboom zie je erin terug. Er is zelfs een behangontwerp met kleine papieren waaiers wat je doet denken aan de geisha’s. De kleuren zijn typisch Little Greene (lees: Brits). Kortom east meets west. Voor verkooppunten bezoek je Van Sand of de Little Greene stockist webpagina.

Fromental

Fromental is luxe op je muur. Het handgemaakte behang met de soms zelfs handgeschilderde details zijn ware kunstwerken. De ontwerpen zijn Chinees geïnspireerd. Ook zij mixen het klassieke Britse met oosterse ontwerpen en een vleugje London fashion. Ik ben helemaal verliefd op hun bloesem collecties Cherry Blossom, Plum Blossom en Prunus. De Chinoiserie collectie is ook prachtig met bloemen, takken en vogels. Voor verkooppunten ga je naar Marks of Difference

About Post Author

1 thought on “Behang is Back

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.