Steam Cream

Een hot item voor in je handtas is Steam Cream. Terwijl andere crèmeproducenten de olie en het water in hun crèmes d.m.v. chemicalien tot een gladde emulsie binden,  gebruikt Steam Cream stoom om de moleculaire bindingen van de natuurlijke ingrediënten aan te gaan in het productieproces. Het is dan ook een eco-crème. Door het stomen ontbinden de ingrediënten zich ook weer snel wanneer je het op de huid aanbrengt. De crème smelt extra snel op je huid en doet  meteen zijn werk: hydrateren (water) en verzachten (olie). Het is voor het gehele lichaam, dus gezicht, handen en voeten, en body.  Bovendien is het geschikt voor elk huidtype. Ik gebruik de crème graag in het vliegtuig omdat het in een blikje van 75 gr zit en daarom mee mag aan boord.

Steam Cream kan niet op industriële wijze machinaal geproduceerd worden, en wordt dus in kleine hoeveelheden, handmatig geproduceerd. Je haalt dan ook iets vers en unieks in huis. De blikjes zijn overigens ook uniek, want ze worden ontworpen door de Japanse dichteres, en textiel ontwerpster Mako Kikkawa.  Er verschijnt met grote regelmaat een ander ontwerp. Het blikje met de Britse vlag, waar Steam Cream groot mee is geworden, blijft desondanks een bestseller. Steam Cream is verkrijgbaar via hun eigen website of via de Nederlandse webwinkel Cosmania en kost € 15.

About Post Author

2 thoughts on “Steam Cream

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.