Must-see Girlpower Movies 2011

The Help

The Help is de beste film die ik dit jaar gezien heb. Het verhaal speelt zich af in Mississipi in de 60s. Een tijd waarin er in Amerika nog sprake was van rassenscheiding. De blanke net afgestudeerde journaliste Skeeter, die deel uit maakt van de zuidelijke “elite” groep, besluit om de zwarte dienstmeisjes in haar stad te interviewen. De dienstmeisjes zorgen met een salaris onder het minimumloon voor de blanke kinderen van welgestelde families. Ondanks dat ze heel veel liefde geven aan de kinderen, worden ze op denegrerende manier behandeld, zelfs door werkgeefsters die ooit zelf verzorgd zijn door een zwart dienstmeisje. Skeeter wil deze misstanden in beeld brengen, maar dan wel vanuit het perspectief van de dienstmeisjes. Tijdens deze risicovolle missie ontstaan er vriendschappen en zie je de karakters groeien en ontwikkelen. Een prachtige film met veel lagen en karakters. Maar bovenal de boodschap dat je als vrouw op moet komen voor je rechten, en moet blijven geloven in je dromen en je principes.

I don’t Know How She Does it

I don’t know how she does it is de grappigste film die ik dit jaar gezien heb. Een heerlijke feelgood movie vol herkenbare situaties over werkende moeder Kate (Sarah Jessica Parker), die wanhopig probeert haar huwelijk, kinderen en een stressvolle baan te combineren.  Bovendien wordt Kate ook nog eens op de proef gesteld als zij voor haar werk intensief moet samenwerken met een wel heel aantrekkelijke zakenman in New York. De film deed mij qua productie sterk terugdenken aan de beginjaren van Sex and the City. Goeie one-liners en sterke stereotyperingen uit het bedrijfsleven. De film laat op humoristische wijze zien dat vrouwen eigenlijk best trots op zichzelf mogen zijn.

Something Borrowed

Something Borrowed is de meest romantische film van 2011. Het verhaal gaat over Rachel, een succesvolle advocate die tijdens haar rechtenstudie verliefd werd op haar studiegenoot Dex. Omdat ze verlegen is, heeft ze hem nooit durven vertellen wat ze voor hem voelde. Haar beste vriendin Darcy, een spring-in-het-veld, durfde dat wel, en weet Dex voor zich te winnen. Jaren later zijn Darcy en Dex verloofd, en is het vuur bij Rchel nog niet gedoofd. Na een feestje bekent Rachel haar gevoelens aan Dex, en ze belanden in bed. Nadien komen de twee in een ingewikkeld gevoelsweb terecht, en is het Ethan, Rachels beste vriend, die haar overtuigt om te vechten voor de liefde. Een beetje cliché maar dessalnietemin een mooie boodschap dat je nooit moet opgeven en je hart moet blijven volgen.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.