Winterse Warmte in een Kopje

winterthee Simon Levelt

Het is december en dat betekent dat de Winterthee van Simon Lévelt weer verkrijgbaar is. Al jaren mijn favoriete thee en het heeft mij niet veel moeite gekost om ook mijn vriendinnen aan de winterthee te krijgen. Ik vind de thee zó lekker dat ik elk jaar genoeg koop om het hele jaar winterthee te kunnen drinken. Wat deze zwarte geurige winterthee zo bijzonder voor mij maakt is de rum die erin zit. Behalve rum bevat het specerijen, rozenbottel, sinaasappelschil, en rozenblaadjes. De winterthee is verkrijgbaar in december, januari en februari en kost €2,80 per 100 gram.

winterthee Kusmi

Omdat ik de winterthee zo lekker vond, ben ik verder gaan zoeken naar andere wintertheeën, ter vergelijking. Zodoende heb ik nog drie heerlijke winterse theeën ontdekt. De winterthee van Kusmi is mijn tweede aanrader. Een Chinese thee geparfumeerd met sinaasappel, amandel, roosjes, vanille en kruiden. Lekker na een dagje shoppen in de kou. 125 gr kost €5,30

Christmas tea Betjeman and Barton

De derde theetip is de Christmas Tea van Betjeman and Barton. Het is echt een feest in je kopje met deze thee. Chinese en Ceylon thee met caramel en marasquino,  en verrijkt met stukjes sinaasappel en ananas. Een thee voor onder de kerstboom! 125 gr kost € 7.

Il était une fois Noël van Betjeman and Barton

Tot slot tip ik de Il était une fois Noël, ook van Betjeman and Barton. Een combinatie van thee uit Ceylon en China, verrijkt met zonnebloemblaadjes en geparfumeerd met appel, amandelen en vanille. Daarna afgemaakt met kaneel en gember. Doet denken aan de smaak van amandelstaaf of kerststol. Moet je een keer geprobeerd hebben! 125 gr kost  €6,96.

About Post Author

2 thoughts on “Winterse Warmte in een Kopje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.