Virtueel Valentino

Haute Couture is helaas budgetair niet voor mij weggelegd, maar kijken en kwijlen kan natuurlijk altijd. Mijn favoriete ontwerper, Valentino, en zijn zakenpartner Giametti spelen daar nu handig op in. Sinds gisteren hebben zij een virtueel museum geopend: het Valentino Garavani Virtual Museum.

Het museum is te downloaden als desktop-applicatie en exposeert ruim 300 jurken uit de afgelopen vijftig jaar van Valentino’s hand. Alle jurken zijn voorzien van anekdotes van de meester himself, schetsen, red carpet foto’s en campagnebeelden. Verder zie je legendes en stijliconen in Valentionocreaties zoals Sophia Lorren, en Elizabeth Taylor. De applicatie is levensecht, en je waant je in een echt museum. Je loopt namelijk als bezoeker door een driedimensionale expositie in een Palazzo. Na het downloaden van de applicatie kun je zelf je looproute door het museum bepalen. Ik kan er in ieder geval niet genoeg van krijgen om de meesterwerken te bewonderen, en te dagdromen dat ik ooit zo’n prachtige jurk aan mag hebben.

De desktop-applicatie en meer over het museum vind je via de website valentino-garavani-archives.org

Hieronder een demo-filmpje als voorproefje:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.