Eigentijds nostalgisch

Ondanks dat ik geboren en getogen ben in Delft, is Delfts Blauw niet echt mijn smaak. Maar tegenwoordig is het 16e eeuwse aardewerk met blauwe beschilderingen een inspiratiebron voor heel veel eigentijds moois wat ik juist wél wil hebben.

Delfts blauwe patronen op je tosti met dit ijzer van  ontwerpstudio Minale-Maeda. Het ijzer komt deze zomer in de verkoop. Hebben!

Blue D1653 is een nieuw designlabel voor de Porceleyne Fles in Delft. Moderne vormen, afgewerkt met details in de traditionele Delfts Blauwe beschildering. Ik ben helemaal weg van de Blue Belly Tea set en de Blue Collar Bottle.

Deze theedoek van H&M is van 100% geweven katoen. De serie bestaat verder uit een tafelloper en papieren servetjes.

Harriet Damave is grafisch ontwerpster en illustrator en heeft in Amsterdam een kleine thuisatelier waar zij porseleinen figuurtjes op de traditonele Delfts Blauw wijze beschildert. Uiltjes, hartjes, haasjes, herten en katten zijn voor haar figuurtjes die zij met de hand beschildert, glazuurt en verwerkt tot kettingen en broches. Een lust voor het oog waar ik graag mee gezien zou willen worden.

Gezellige kneuterigheid gegarandeerd met deze set van 4 porseleinen mokken ontworpen door Anouk Luijt voor &Klevering.

In oktober van vorig jaar liet ik jullie al kennismaken met ixxi. Een systeem wat je als roomdivider of wanddecoratie kunt gebruiken. Speciaal voor de Porcelyne Fles in Delft ontwiepen zij de Delfts Blauw ixxi. Een eigentijds ontwerp met traditionele Delfts Blauwe tegeltjes.

Tulipa is de naam van de nieuwe eigentijdse bloemencollectie van stoffen- en behang-designer Romo. De collectie bestaat uit schilderachtige bloemen zoals tulpen, maar ook papaver en lentebloesem. Het oogt oud-Hollands maar toch ook heel modern.

About Post Author

1 thought on “Eigentijds nostalgisch

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.