Doors! app


Als ik op vakantie ben, maak ik altijd foto’s van deuren. Hoe ik ooit op het idee gekomen ben, weet ik niet, maar door de jaren heen is het een gewoonte geworden. Ik was daarom ontzettend blij toen ik een aantal weken geleden de Doors! app ontdekte in de iTunes store. De gratis app voor iPhone en iPad is een slideshow van honderden foto’s van ‘s werelds meest aparte en adembenemende deuren. Ik ben dus duidelijk niet de enige met deze ietwat aparte fotografie-tic.

De collectie foto’s is zo groot, dat je uren zoet bent met de app. De foto’s zijn gemaakt door wereldberoemde fotografen als Jim Bowen, Alan Vernon, Donna Cazadd, en Lyubov Glazkove. Veelal zijn het deuren die handwerk zijn en waar het vakmanschap vanaf straalt. Verweerd, gekleurd, beschilderd, het komt allemaal voorbij. De foto’s kunnen makkelijk bewaard worden en bijvoorbeeld voor privé doeleinden gebruikt worden.

Vandaag laat ik een aantal van mijn favorieten zien van de Doors! app. Morgen blog ik dan als vervolg hierop een aantal van mijn eigen deur-foto’s.

Disclaimer: Alle foto’s in deze blogpost zijn afkomstig van de Doors! app en zijn copyrighted materiaal. Ze zijn in deze blogpost alleen gebruikt ter informatie en ter onderbouwende illustratie aan de tekst.

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: