Narcissen


Van 29 maart tot en met 29 april is er in de Hortus Botanicus in Leiden een tentoonstelling van narcissen. Hoewel het een kleinere tentoonstelling is, maakt het een bezoekje aan de Hortus in Leiden extra de moeite waard. De Hortus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en een oase van rust in het gezellige drukke oude centrum. Afgelopen weekend was het Nationaal Museumweekend en kon je dus ook bij de Hortus voor slechts een Euro naar binnen. En omdat ik gek ben op bloemen, én ik op zondag toch geen plannen had, zat ik zondagochtend vroeg met camera om de nek al op mijn fiets op weg naar de Hortus. Langs een prachtige wandelroute staan meer dan dertig kruiwagens met verschillende soorten narcissen. Je kunt ze dus van heel dichtbij bekijken en besnuffelen. Nooit geweten dat er zoveel soorten narcissen bestaan! Een leuke erop uit tip om te combineren met een dagje winkelen in Leiden. Of combineer het met een dagje strand in Noordwijk of Katwijk of de bollenvelden in Lisse!

Please do not copy these pictures without my permission. © All rights reserved L. de Miranda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: