Creatief met Dekens

Een dekentje is allang niet meer alleen te vinden in de slaapkamer. Veel van mijn vriendinnen, inclusief ikzelf hebben een dekentje of zelfs meerdere dekens in de woonkamer liggen voor koude winteravonden voor de televisie. Maar behalve functioneel is het ook een veelgebruikt simpel interieur styling accesoir op stoelen, banken en op bed. Een deken, quilt, of bonten vel voegt kleur, warmte, en patronen toe aan je interieur. Ze kunnen in feite overal worden neergelegd en zijn dan ook een leuk housewarming cadeau of cadeau-idee voor onder de kerstboom. Ikzelf heb maar liefst 3 verschillende dekentjes in mijn woonkamer, en een quilt aan de muur.

De meest gebruikelijke manier is om de deken in de lengte gevouwen over de armleuning van de fauteuil te hangen, of over de rugleuning van je bank. Ik kwam echter nog wat andere leuke ideeën tegen, die ik gelijk heb toegepast. Je huis ziet er dan gelijk weer anders uit, en bovendien is het nog leuk ook.

Als je huisdieren hebt zoals bijv een kat, of je hebt een witte bank net als ik, dan kun je de deken zo draperen dat je kussens beschermd worden. Het geeft een heel andere look aan je stoel.

Creëer meer kleur op een neutrale fauteuil door één of twee dekens in de lengte te vouwen en op de stoel te draperen. Vervolgens laat je de deken onder het zitkussen langs door lopen. Het is even wennen, maar wel heel erg origineel!

De makkelijkste manier is de deken in de lengte vouwen en over de armleuning draperen. Het hoeft niet altijd netjes, je kunt het ook ongevouwen neerleggen. Dat is vooral aan te raden bij een bontje.

Heb  je een mooie quilt of batik doek? Hang het aan een roede aan de muur. Of laat het opvallen door het pontificaal als soort van behang aan de muur te hangen. Een paar jaar geleden heb ik een handgemaakt kleed in Dubai gekocht. Ik heb de rand omgevouwen om balkjes getimmerd, en nu hangt het als eyecatcher bij mij in de woonkamer. Het kan allemaal!

Creatief zijn met dekens is een goedkope en leuke manier om je huis binnen enkele minuten een make over te geven. Ik wens je dan ook veel plezier met experimenteren.

Photography: 1. Abbe Fenimore Studio Ten 25| 2.  Domicile Interior Design | 3. Michelle Rasmussen of www.wondertimephoto.com | 4. Cozy Little House
1 thought on “Creatief met Dekens

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.