Appels en Peren

September en begin oktober zijn de appel en peren pluk-maanden. Tot en met de herfstvakantie kun je samen met je kinderen, of gewoon alleen, rijpe appels en peren gaan plukken bij Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek. Bij aankomst kun je een tasje vragen bij de Landgoedwinkel, of met je eigen tas de boomgaard in lopen. Er zijn verschillende afgezette gebieden waar je zoveel mag plukken als je zelf wilt. Naderhand wordt het afgewogen en betaal je per kilo.

Er is keuze uit verschillende soorten biologisch geteelde appels: Jonagolds, Jonagoreds, Elstars, en Santana appels. En Conference en Doyenne du Comice peren. Alles voor dezelfde prijs als in de supermarkt, alleen nu wel biologisch! Na het plukken kun je het landgoed verder verkennen via speciale wandel- en fietsroutes, of met een pony en traditionele huifkar. In de herfstvakantie zijn er naast deze activiteiten ook nog extra activiteiten voor de kinderen zoals workshops, en kunnen ze hun gezicht laten shminken.

Ondertussen kunnen de moeders uitpuffen in het restaurant met een grote punt Landgoed Olmenhorst appeltaart en kop koffie, of rondsnuffelen in de Landgoedwinkel. Alles in de landgoedwinkel is biologisch geproduceerd, veelal op het landgoed zelf. Er zijn diverse biologische kazen, broden, en potten met jam, honing, mosterd en chutney. En nog veel meer hebbedingetjes.

Ik persoonlijk, verlaat Landgoed Olmenhorst nooit zonder een krat met 12 literflessen perensap, en een appelbrood. Zowel de peren- als appelsap worden geperst en gebotteld op Olmenhorst. Het is heerlijk en ziet er totaal anders uit dan de sap wat je in kartonnen pak bij de supermarkt haalt. Na het drinken van Olmenhorst Peren- en Appelsap wil je nooit meer anders. Voor kinderen zijn er kratten met kleine flesjes van 0,25 ml. Handig om mee te nemen naar school!

Kortom, een leuke middagje uit in de buitenlucht om met je kinderen te doen. Maar ook zonder kinderen is appels en peren plukken erg leuk. Het geeft een nostaligsisch gevoel en biologisch fruit is nu eenmaal veel gezonder en lekkerder!

Bezoek de Olmenhorst website voor meer informatie en de openingstijden.

About Post Author

3 thoughts on “Appels en Peren

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.