Pump up je pumps

Helemaal te gek vind ik de pump ups van ontwerpster Sanne Gils. Behalve tassen en accessoires van leer, ontwerpt en maakt zij deze vernieuwende lederen fashion-items. Een must-have voor iedere schoenen-verslaafde: De Pump up!  De pump-up is een opzetstuk  te gebruiken op elke willekeurige pump. Het wordt wordt simpelweg om de schoen heen geschoven en zit stevig vast met drukkers en/of gespen. Toen ik ze zag, was ik meteen verkocht. Ik heb de zwarte met franjes weten te bemachtigen, en hij staat super leuk op zowel mijn zwarte als rode pumps. Bij bijna alle pump ups is overigens een bijpassende tas verkrijgbaar.

Ik vroeg Sanne hoe zij op het idee kwam. Sanne: “Iedere vrouw heeft wel een paar zwarte pumps. En soms wil je iets anders en dat kan dan met de pump up. Door de verschillende pump ups kun je spelen met je basic pumps en ze stoer of  juist eleganter maken.” Inmiddels is Sanne al vijf jaren bezig. Haar ontwerpen zijn van leer, tijdloos, soms bijna klassiek, en met een twist. Het leer wordt zorgvuldig uitgekozen op kleur textuur en structuur.  “Leer is prettig, omdat het verandert naarmate je het langer gebruikt – het is beweegbaar materiaal, ‘t is gewoon huid. Leer gaat leven en wordt steeds mooier. Hetzelfde geldt voor de tas of de schoen die van dat leer gemaakt is.” Omdat alle ontwerpen in kleine oplagen met de hand worden gemaakt, zijn ze heel exclusief.

“En als je een ontwerp op de website ziet, en je wilt een andere kleur leer, dan is dat ook mogelijk.”-legt Sanne uit. De tassen en accessoires van Sanne Gils zijn niet voor iedereen. Je moet wel een beetje durven. “Het is best uitgesproken wat ik maak. Aparte vormen en kleuren. Maar mijn ontwerpen zijn niet voorbehouden aan excentrieke vrouwen. Sommige vrouwen zijn niet uitgesproken in hun uiterlijk of kleding – maar wel in hun tas of schoenen”.

Haar atelier zit in Den Haag, maar haar tassen, accessoires en pump ups zijn inmiddels ook te verkrijgen bij Cappello in Nijmegen, La Gobe in Breda, en bij Puha in Utrecht. Wil je echter een ontwerp op aanvraag, neem dan contact op via haar contactformulier op haar eigen website of stuur een e-mail naar mail@sannegils.nl

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.