Funky, Fit en Flexibel

De sportschool, voor de één een lust, voor de ander een must. Om er toch een beetje plezier in te krijgen, verzinnen ze elk jaar weer wat anders. Zumba is zo 2010! Nee, in 2012 proberen we deze 3 workout trends om fit en flexibel te worden, en ook een beetje funky.

Cy-Yo

Cy-Yo staat voor Cycling-Yoga en is bedacht door Curt Dalton.  Het is een evolutionaire ontwikkeling in  het samenbrengen van geest, lichaam en hoofd. Een typische Cy-Yo les begint met 10 minuten yoga flows, met extra aandacht voor het opwarmen van de spieren en gewrichten, energie laten stromen naar de spieren, en bewust worden van de mind/body energie centra. Na de 10 minuten yoga, ga je aan de gang op de fietsen in de spinning-zaal. Het gaat dan niet alleen om een cardio-workout maar ook om ademhalingstechnieken, visualisatie, en wederom je energiecentrum. De filosofie hierachter is dat je negatieve energie loslaat, je lichaam ontgiftigt, en je energie daardoor kan verhogen. En zodoende kun je veel langer en beter presteren in deze fase van de workout. Na de 40 minuten spinning, sluit je de workout af met wederom 10 minuten yoga flows. Doel is dan echter niet opwarmen, maar juist refocussen, kalmeren van het lichaam, en een positieve energiestroom in je lichaam loslaten. Cy-Yo heeft 3 gouden regels: 1. Be Love, 2. Strive for a higher Vibration, en 3. Pedal with the energy of your Higher Self and against the energy of your Lower Self.  www.cy-yo.com

Pole Flow

Een paar jaar geleden was paaldansen voor fitness doeleinden helemaal in. Als variatie daarop is nu Pole Flow ontwikkeld. Een workout waarbij je mind en body een boost geeft en ook nog eens aan je algehele fitheid werkt. Het combineert yoga, pilates en krachttraining voor je lichaamskracht, en ondertussen werk je ook aan je flexibiliteit, zelfverzekerdheid, en sensualiteit ter bevordering van je wilskracht en zelfbeeld. Er komt dus wel een paal aan te pas, maar het gaat allemaal met vloeiende transities van matoefeningen naar paal trucjes.

SH’BAM™

De nieuwe Zumba…zo noem ik het. Want het is wederom een les vol danspasjes. Alleen dit keer niet op Latin muziek, maar op popmuziek, remixed classics,  en liedjes uit de

hitlijsten. SH’BAM™ komt uit de koker van Les Mills, bekend vano.a.  Bodypump, Body Attack en Body Balance. De les van 45 minuten bestaat uit een warming up gevolgd door een choreografie van simple danspasjes. So you think you can dance? Ja, SH’BAM™ is voor iedereen, jong en oud, houterig of niet. De choreografie wordt elke drie maanden veranderd, dus je hebt ruim de tijd om te oefenen. Hun motto luidt: Featuring simple but seriously hot dance moves, SH’BAM™ is the perfect way to shape up and let out your inner star – even if you’re dance challenged. http://www.lesmills.com/global/shbam/shbam-group-fitness-class.aspx

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.