Kerstshoppen en Bubble Tea in Berlijn

Ik ben weer terug van een paar dagen kerstshoppen in Berlijn. Ik was er twintig jaar geleden voor het laatst, en sinds die tijd is er een hoop veranderd. Een hoop nieuwe dingen gezien, vooral veel kerstmarkten, en een aantal leuke hebbedingen op de kop getikt die ik graag met jullie deel.

IMG_8206IMG_8215 IMG_8222 IMG_8269 IMG_8271 IMG_8281 IMG_8284 IMG_8285 IMG_8297

IMG_8277

Mijn shopping highlight was das Kaufhaus des Westens (KaDeWe). De kerstafdeling was een lust voor het oog, met kerstman en al. Mooie glazen en handbeschilderde ornamenten, heel veel vogeltjes met echte veren, en unieke accessoires voor de kerst. Ik kocht er een kooitje van goodwill.be, 2 glazen handgeblazen vogeltjes van Inge-Glas,  en een kerstornament, ook met een vogeltje.

Op de gourmet en food afdeling van KaDeWe kwam ik ogen tekort. Heerlijke delicatessen, theesoorten en -blikken waar ik niet genoeg van kon krijgen, lekkernijen en gezonde hapjes. Ik kocht er een mega appelkoek gevuld met appel en spijs, zandkoekjes die smelten op je tong, en sterrekoekjes gevuld met amandel. Op de thee-afdeling had ik het zwaar met kiezen, zoveel soorten, zoveel smaken. Uiteindelijk koos ik voor 3 typische kersttheemelanges: 1. de gebrande amandelthee, 2. vruchtenthee cranberry-vanille met stukjes appel, lila bessen, hibiskus en rozenbottel, en 3. de tropische kerstthee met papaya, vanille, kokos, kardemon, rozijnen, besjes, mango, kaneel, amandelschaafsel. Je weet niet wat je ruikt en proeft! Mijn collectie lekkers werd compleet gemaakt met handbeschilderde chocolade: witte chocolade met sinaasappel, frambozen en rode vruchten chocolade, en pure choclade met aardbeien.

Bij Depot, een woonaccesoireswinkel hadden ze allerlei leuke hebbedingen voor de kerst. Ik kocht er 2 leuke mokken met breisel eromheen gevuld met chocolademelk en een klein handmixertje, en een collectie linten om leuk aan de gang te kunnen met pakjes inpakken.

Helemaal hip in Berlijn is Bubble Tea. Op elke hoek van de straat was er wel een winkeltje of kraampje. Andere benamingen zijn: tapioca pearl drink, tapioca ball drink, pearl shake, pearl tea, black pearl tea, big pearl, boba tea, boba ice tea, boba nai cha, milk tea, bubble drink, zhen zhu nai cha, momi, momi milk tea, QQ. Het komt oorspronkelijk uit Taiwan. Het drankje is gemaakt van warme of koude (je kunt kiezen) thee, melk, suiker en grote balletjes ter grootte van een parel. Eerst mag je de smaak van de thee kiezen (bijv mango, passievrucht, lychee, guave), en de soort thee (zwart of groen). Vervolgens kies je of je het warm of koud wilt. De derde stap is de keuze smaak van de balletjes. Het eindresultaat is een pastelgekleurde thee met onderin op de bodem een hoop pareltjes en een extra breed rietje. Terwijl je de thee drinkt, komen de parels door het rietje heen in je mond. Ze zijn soort van zacht en gummy-achtig en ploppen in je mond kapot waardoor je jouw keuze smaak proeft. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat dit ook in Nederland een trend wordt.


About Post Author

3 thoughts on “Kerstshoppen en Bubble Tea in Berlijn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.