Verwennen verplicht bij Maison Amélie

Probeer maar eens met lege handen weg te komen uit de pas geopende winkel Maison Amélie, ‘the loveliest giftshop’ aan de Kuipersteeg in Leiden. Mij is het tot nu toe nog niet gelukt. Maison Amélie is een snoezig en exclusief verwenwinkeltje met bad- en bodyproducten en andere verwenproducten. Al je zintuigen worden er geprikkeld, je kunt er naar hartelust ruiken, rondsnuffelen en uitproberen. Een snoepwinkeltje voor liefhebbers van exclusieve producten, en unieke geurcombinaties!

Babita, eigenaresse van het winkeltje, en moeder van dochter Amélie naar wie de winkel is vernoemd, heeft passie voor haar vak en dat is merkbaar in de producten die zij ontwikkelt en verkoopt. Tijdens haar studie psychologie specialiseerde zij zich in de invloed van geuren op de gemoedstoestand. Na haar studie opende ze de winkel en spa Bibou in Leiden, wat inmiddels een begrip is in Leiden en zich vermenigvuldigt heeft in Den Haag, Rotterdam en Schiedam. Maison Amélie is in feite het kleine zusje van Bibou.

Babita bedenkt alle geurcombinaties zelf, en is nauw betrokken bij het ontwikkelen van de lotions en badproducten. Alles is natuurlijk parabeen-vrij en diervriendelijk. De producten en geurlijnen zijn vooral niet gebasseerd op hetgeen in de mode is, maar een tikje eigenwijs en met namen met een knipoog. Babita wijkt af van de gebaande paden. De verpakking houdt ze simpel, want het gaat op de eerste plaats om de ervaring van de zintuigen geur en voelen.

Langs de muur staan jerrycans met een kraantje gevuld met bodymilks en douchegels die je zelf in een lege fles kunt doen(easy refill). De geuren zijn hemels: Violen, Lavendel, Cedar Orange, Orange-Vanilla, Fructy en Lotusblossom. Ik heb inmiddels de Lotusblossom en Fructy uitgeprobeerd en vind ze beiden heerlijk! Vooral de Lotusblossom is een cadeautje, je ruikt heel de dag naar zoetige bloemen. De bodymilks en douchegels kosten € 7,50 en het handige is dat je ze ook kunt mengen en zo je eigen geur kunt samenstellen.

Aan de andere zijde van de winkel staan potten met zoutsrubs en suikerscrubs (€14.95). De suikerscrubs zijn romig geklopt en hebben lachwekkende namen waar je automatisch nieuwsgierig van wordt: Hit the Road Jack (een bubblegum-achtig geurtje, vind ik), Instead of New Shoes (ik rook roosjes), La vita e Bella, Orange Vanilla, en mijn absolute favoriet waar ik nu al helemaal verslaafd aan ben: Sweet Winter! Sweet Winter is er ook in hand- en bodylotion, en hand- en bodywash. De geur is onbeschrijflijk en absoluut geen cliché winters mixje.  Het bevat vanille, kaneel, kokos en amandelen. Klinkt als een kersttoetje, vind je niet? Maar ook de Apple gras, Cottonflower en Orange vanilla mogen er wezen.

Behalve de bad- en bodyproducten, zijn er ook andere verwennerijen zoals de zeekettingen en soaps-on-a roap van Poer la Moer, thee van Mr Jones, en chocolaadjes van Arthur Tuytel. Lust voor het oog en de neus zijn de flessen potpourri en de geursachets met vanille en lavendel met 2 mooie illustraties. Die zet je niet in een hoekje, maar lijst je in! Ben je nieuwsgierig geworden naar de verwenwinkel Maison Amélie? De winkel is zo nieuw, dat er helaas nog geen website is. Je zult er dus naar toe moeten…wat een opgave…NOT!

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.