I’m dreaming of a Chai Christmas

Christmas in a cup. Dat is de Spiced Chai Latte van het merk Drink me Chai. Verslavend lekker! Dankzij Starbucks ben ik bekend geraakt met Chai Tea Latte. En gelukkig kan ik nu op elk moment van de dag chillen met een kopje Chai. Voor degenen die het niet kennen, Chai Latte is een romig warm drankje gemaakt van thee, een mix van nootmuskaat, kaneel, gember, vanille, en kardemon met magere melk/soja melk. Het is 99% caffeine vrij, maar heeft wel alle antioxidanten van thee. Je maakt de thee heel eenvoudig met 4 schepjes Chai, kokend water, en magere/soja melk.

Chai tea latte komt oorspronkelijk uit India waar het vroeger gezien werd als een medicijn die je voor de thee dronk. Volgens de Ayuverdische filosofie hebben de kruiden een helende, kalmerende en relaxerende werking. En ook in hedendaagse onderzoeken is bewezen dat Chai Tea heel gezond is.

Behalve de Spiced Chai zijn er ook nog andere smaken: Vanilla Chai, Chocolate Chai, Peppermint Chai en Mango Chai. Op de website staan bovendien nog diverse recepten om lekker met Chai te experimenteren à la Starbucks (lees: met siroopsoorten en slagroom).

Blik 250 gram, €6,50 Betjeman and Barton

 

 

 

About Post Author

1 thought on “I’m dreaming of a Chai Christmas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.