The Vintage Tea Party

Een boek wat elke vrouw zou moeten hebben: The Vintage Tea Party Book van Angel Adoree. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen, en blijf er in bladeren. The Vintage Tea Party is geen doorsnee receptenboek met cliché high tea sandwiches en zoetigheden. Het is méér. Het is een complete gids hoe je een perfect vintage thee partijtje moet organiseren en moet hosten. Want, behalve een hoop originele en vooral heerlijke recepten, biedt het boek ook voorbeeld-uitnodigingen, tips voor de tafeldecoratie, en adviezen over het servies. Zelfs  kledingstijl, make-up en vintage haarstijlen passeren de revu.

De recepten in The Vintage Tea Party Book zijn verdeeld in drie hoofdstukken: ‘Brunch’, ‘Afternoon’, en ‘Evening’. In het hoofdstuk Brunch komen naast een aantal klassiekers, recepten aan bod als: Gebakken grapefruit met crème fraîche en honing, of Gerookte zalm souffleetjes in theekopjes. Nog zo’n lekkertje: Pruimen-honing thee-brood.

De afternoon tea is natuurlijk de meest populaire tea party. Wederom wisselen traditionele en decadente recepten elkaar af. De scones in vele zoete en hartige variaties worden afgewisseld met gecarameliseerde granaatappel en worteltaart, en andere recepten waarvan je gaat watertanden.  Maar er wordt bijvoorbeeld ook beschreven hoe je eetbare bloemblaadjes moet drogen, of haardecoraties en hoedjes kunt maken. De evening tea party is vooral een feestje met veel thee-shots en thee-cocktails vergezeld van hartige hapjes als Krabsoesjes, kleine eenpersoons kip-asperge pasteitjes, en lamskoteletjes.

Een heel bijzonder boek, wat prachtig is uitgevoerd met een harde kaft, mooie foto’s, nostalgische illustraties, en een vintage lettertype. Het voelt alsof ik een schat aan Britse glamour en goed bewaarde geheimen in boekvorm heb bemachtigd. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende high tea party!

The Vintage Tea Party Book, Angel Adoree, Octopus Publishing Group, augustus 2011, 304 pagina’s, ISBN: 9781845336479

About Post Author

2 thoughts on “The Vintage Tea Party

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.