De Eitjes Boek-Box

Ik heb nu toch iets leuks! De Eitjes boek-box. Hiermee is je Paasontbijt of -brunch voorbereiden een eitje! De eitjes boek-box is een grote eierdoos gevuld met 4 porseleinen ramequins en een prachtig boekje met maar liefst 30 recepten voor eiergerechten in een bakje. Uiteraard heel handig voor de Paasdagen, maar ook erg leuk voor een volgende vriendinnenbrunch of speciaal ontbijtje op bed met vader- of moederdag. Want een gekookt ei, omelet of spiegelei is zo gewoontjes, vind je niet?

Eiergerechten in een potje zijn lekker, warm en origineel. Ze stralen charme en stijl uit. En toch zijn ze helemaal niet zo moeilijk om te maken. In grootmoeders tijd werden ze standaard gemaakt met een beetje room. Die soberheid hoeft allang niet meer. Er zijn tegenwoordig tientallen manieren om de eitjes smeuig en zacht te bereiden met vis, vlees, kaas, en groenten en op smaak gebracht met kokosmelk, chutney, specerijen en kruiden. Het boekje “Eiergerechten in een bakje” van Stéphanie Bulteau is verdeeld in 4 hoofdstukken: 1. Geraffineerde voorafjes, 2. Genieten met vrienden, 3. Lekker voor elke dag, en 4. Lekkere extraatjes, met bij alle 30 recepten een prachtige foto. De eierpotjes zijn dus ook uitermate geschikt als voorafje bij het (Paas)diner!

Mijn favorieten zijn toch wel het eierpotje met gerookte forel en fourme d’ambert, of wat dacht je van eentje met kokos en pesto? Yummie! De Agata-eierpotjes met geitenkaascrème en munt is ook een favoriet. Maar er zijn ook heel aparte recepten die denk ik het proberen waard zijn: een eierpotje met wortel en ontbijtkoek? Of een eierpotje met pompoen en reblochon kaas?

De Eitjes boek-box is verkrijgbaar via Alles Papier en kost €14.95.  Tip: Bekijk ook eens de cupcakes en koekjes box, chocolade boek box, en high tea box!

About Post Author

1 thought on “De Eitjes Boek-Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.