Everything Alice: The Wonderland Book of Makes

Welcome to the magical world of Alice, where all is not quite as it seems. Zo begint het boek wat ik nu voor me heb liggen. Everything Alice: The wonderland book of makes van Hannah Read-Baldrey en Christine Leech is zoals de naam al doet vermoeden, geinspireerd op het wereldbekende boek Alice in Wonderland.  Lewis Carrolls populaire verhaal is door de twee getalenteerde dames ‘vertaald’ in een prachtig boek met 50 fraaie en originele zelfmakers/knutselprojectjes met als thema natuurlijk Alice in Wonderland.

De collectie van 50 zelfmakers varieert van makes, tot bakes en decorates.  Culinaire ideetjes als Red Velvet Cupcakes en Duchess Macarons met lavendel. Naaiprojectjes als Madhatter hoedjes en Wonderland Schortjes. Ook zijn er tal van knip en plak zelfmakers zoals je theepot of stoel beplakken met stof, een hartvormig prikbord om al je kaarten als eyecatcher boven de schoorsteenmantel te hangen, en het creëren van een étagere van vintage servies.

Na het doornemen van dit boek ben je helemaal klaar en geinspireerd om aan de slag te gaan en je eigen Alice in Wonderland thema-feestje te organiseren. Ook staan er een aantal spelletjes in passend bij het thema Alice in Wonderland zoals de stoelendans en croquet wat door de hartenkoningin werd gespeeld. Alle facetten en rare figuren uit het verhaal komen aan bod in dit mooie boek vol met mooie foto’s, uitgebreide werkbeschrijvingen en handige patronen en templates. Achter in het boek is er bovendien een handige lijst van alle winkels en inspiratiebronnen bij het samenstellen van het boek waardoor je nog meer bronnen van Alice in Wonderland hebbedingen tot je beschikking hebt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de Everything Alice website of bestel het boek via Amazon of Bol.com! De Nederlandse vertaling vind je hier. Om je theepartijtje echt compleet te maken kun je het boek  complementeren met een collectie Everything Alice uitnodigingen: Eat me notes en Drink me kaartjes, of met een étagere. Hieronder een aantal van mijn favoriete zelfmakers.

About Post Author

1 thought on “Everything Alice: The Wonderland Book of Makes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.