Lente op je computerscherm

Elke maand is het weer moeilijk kiezen voor mij wanneer ik mijn bureaubladkalender/desktop wallpaper op mijn laptop vervang. Er zijn namelijk een hoop gratis bureaubladkalenders te downloaden van de meest talentvolle illustrators. Zij maken elke maand weer een nieuw ontwerp. Het is dus niet alleen mooi, maar ook heel handig! En vooral deze maand zijn ze allemaal even vrolijk, duidelijk geinspireerd door de lente. Een aantal van mijn favorieten:

Studio Pimpelmees is bekend om haar geboortekaartjes en stationery. Met haar nieuwe bureaublad viert ze deze maand de lente met vogels, bloemen en eieren. Haar maandelijkse gratis bureaubladen vind je hier

Studio Vrolijk werkt veel met illustraties van vogels. Maar deze maand sporen ze ons aan om eens om ons heen te kijken naar de kleine beestjes en hun kleuren. De gratis wallpapers vind je hier.

Basic Grey werkt elke maand met bloemmotieven in haar ontwerp. Voor de maand mei is gekozen voor zachte pastels. De gratis downloads vind je hier.

Caroline Johansson, illustrator en graphisch ontwerpster heeft altijd een desktop kalender met diertjes. Deze maand kiest ze voor deze drie veren die natuurlijk ook naar vogeltjes verwijzen en dus naar de lente. Haar gratis wallpapers staan hier.

Illustratrice Gennine Zlatkis uit Mexico heeft er ook weer iets moois van gemaakt. Het vogeltje dat een wormpje heeft gevangen, de mieren in de mierenhoop, en een lieveheersbeestje. Een echte mei kalender! Gratis downloaden kan hier

Rebekka Seale is eigenlijk altijd in de lentesfeer met haar vrolijke bloemen en takken wallpapers. Haar gratis wallpaper downloads kun je hier zien.

Elisandra deelt haar werk op haar blog http://elisandraillustration.wordpress.com/ Zoemende bijtjes, dat schreeuwt toch om mooi weer?

De website smashingmagazine.com is een platform voor ontwerpers, kunstenaars en illustrators om hun werk te delen. Maandelijks worden er daar een aantal desktop kalenders gedeeld van internationale inzenders. Zeker een bezoekje waard want er zitten vaak heel leuke tussen zoals de volgende twee van ontwerpers Katarina Bobkova en Studio Pietje Precies :

About Post Author

1 thought on “Lente op je computerscherm

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.