Nostalgie op je huid met E.Coudray

Al jaren ben ik groot fan en fervent gebruikster van de producten van E.Coudray Paris. Geregeld krijg ik de vraag welke parfum ik draag, of de opmerking dat ik lekker ruik. Maar bij het noemen van het merk kijkt men mij altijd met glazige ogen aan. “E cou wattes?? Nooit van gehoord!”

E. Coudray een eeuwenoud merk, was één van de vijf grootste parfummakers van de 19e eeuw. De ‘E’ staat voor Edmond, een doctor-chemist, die hofleverancier was voor het hof van de Franse Koning Louis XVIII. Hij leverde het hof eaux de cologne, crèmes, zalfjes en pommades. Al snel ging hij ook parfums ontwikkelen en zepen voor koningin Victoria in Engeland. Zijn boetiekje werd druk bezocht door de adel en koninklijke families die maar al te graag zijn creaties droegen en gebruikten. In 1860 overleed Edmond Coudray, maar zijn creaties werden voortgezet en verder ontwikkeld tot aan de dag van vandaag. De nieuwe eigenaren zijn altijd trouw gebleven aan de basisprincipes van Coudray: traditie, kwaliteit, en verfijning.

De niche parfum, en- beautyproducten zijn niet overal verkrijgbaar. Je haalt echt iets unieks en exclusiefs in huis. Ik ben grootgebruiker van de Ambre et Vanille- lijn van E.Coudray. Daarnaast zijn er nog zes andere geurlijnen: Musc et Freesia, Jacinthe et Rose, Vanille et Coco, Givrine, Esperys, en Nohiba. Elke geurlijn bestaat uit een eau de toilette en geparfumeerde bad- en bodyproducten. Ik heb bijvoorbeeld de eau de toilette, een grote en rijkgevulde pot bodycrème (250ml), en schuimend badcrème, ook in een grote pot, maar je hebt het ook in tube. De potten, tubes en flesjes zijn prachtig vormgegeven en geven een gevoel van nostalgie en luxe. Ze zijn een lust voor het oog en  herinneren je aan de potten en flesjes op je moeders en oma’s kaptafel.

De bodycrème is een formule van jojoba-olie, hazelnoot, tarwekiemen en natuurlijk collageen. Je huid wordt zijdezacht en ruikt heel de dag super lekker. Dan heb je nog de geparfumeerde body-oils, gemaakt van essentiële oliën, en de badcrèmes die je ook als douchegel kunt gebruiken. De Verkooppunten en meer over de verschillende geurlijnen kun je nalezen op de website van E.Coudray. Ik haal de mijne altijd bij een van de zeven vestigingen van Skins Cosmetics en online op www.skins.nl.About Post Author

6 thoughts on “Nostalgie op je huid met E.Coudray

  1. Ik vind het jammer om ‘n miskoop te doen, daarom zou ik graag ‘n geurproefje willen ontvangen van de geur Musc et Freesia. In de parfumerie mag je ook eerst proberen of ‘n parfum bij je past. Hoe kom ik aan ‘n geurproefje?

  2. Zou iemand mij kunnen zeggen, waar ik samples van Nohiba en Esperys van E. Coudray zou kunnen bestellen?
    Ik zou ze zo graag eens willen proberen. Zelfs Skins heeft deze 2 niet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.