Colour Blocking

De modetrend die deze lente al begon en deze winter ook nog hot en happening is,  is colourblocking. Hoewel het misschien een beetje wennen is, en je er wel lef voor moet hebben, kun je het heel gemakkelijk toepassen. Voor sommigen zal het even raar eruit zien, en misschien zelfs een beetje clownesk voelen. Maar met de juiste kleurcombinaties en -proporties is het een waar fashion statement. Vandaag geef ik je een aantal tips, en vooral veel beeldmateriaal om inspiratie op te doen.

Complementaire kleuren

  • Draag kleuren van dezelfde kleurfamilie voor een harmonieuze look – denk aan fel roze met fuchsia, of turquoise met kobalt blauw
  • Houd warme kleuren bij elkaar zoals oranje en rood samen
  • Draag een neutrale schoen bij je colour blocking outfit om het geheel rustig te houden.

Mix het allemaal 

  • Draag juist twee contrasterende kleuren, zoals bijvoorbeeld koninklijk paars met oranje
  • Probeer eens limoen groen met pastelgroen en zachtroze voor een lieflijk resultaat
  • Als het je allemaal te ver gaat, pas de trend dan toe in felle contrasterende accessoires, bijv felrode schoenen en een gele tas, of gekleurde armbanden
Hoe weet je nu welke kleuren in contrast staan met elkaar? Gebruik hiervoor het kleurwiel hieronder en trek een denkbeeldige driehoek tussen de kleurvlakken. De 3 kleuren die verbonden worden door de driehoek zijn het meest ideaal om mee te colourblocken.  Het geheim om de trend écht goed uit te voeren zit hem niet alleen in het combineren van de juiste kleuren, maar ook in de simpele vormen: geen freubels en ronde vormen, maar klassieke jurkjes, strakke kokerrokken, eenvoudige strakke lijnen.En als je echt door de bomen het bos niet meer ziet, dan zijn er dit seizoen genoeg jurkjes en fashion items te koop waarin het colour blocking al verwerkt is in de stof of het materiaal.
 
         
                           

About Post Author

1 thought on “Colour Blocking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.