Hello Kitty-Hello Holland

Van 10 september tot en met 20 november is het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden omgetoverd tot een Hello Kitty mekka voor fans van dit kleine poesje. Het is voor het eerst dat een museum in Nederland een overzichtstentoonstelling aan Hello Kitty wijdt. ‘Hello Kitty – Hello Holland’ is een ‘must’ voor Hello Kitty fans. Talloze Hello Kitty-artikelen zijn te zien. Van vintage ontwerpen uit de jaren zeventig en tachtig tot de recentste ‘Holland Kitty’, een limited edition die speciaal voor de tentoonstelling is gemaakt.

Het SieboldHuis neemt je mee in de wereld van Hello Kitty. Haar vriendjes en familie komen aan bod, haar lievelingseten en woonplaats. In de tentoonstelling is Hello Kitty te volgen vanaf haar geboorte in 1974. Te zien is hoe haar ontwerp door de jaren heen is veranderd en haar imperium is gegroeid. Waar ze in de jaren zeventig vooral op schrijfwaren verscheen, is zij nu afgebeeld op allerhande producten: van speelgoed tot keukengerei en modeaccessoires. In Japan heeft zij haar eigen pretpark. En ook online heeft zij haar eigen wereld. Hello Kitty is uitgegroeid tot een echte lifestyle. Haar invloed op mode en kunst is immens en wordt in de tentoonstelling zichtbaar gemaakt.

De tentoonstelling is voor zowel volwassen als kinderfans een leuk dagje uit. Er is een speciale speelhoek waar kinderen met Hello Kitty op de foto kunnen, hun eigen Hello Kitty kunstwerk mogen maken, een Hello Kitty origamifiguur vouwen, spelletjes spelen en fanmail aan Hello Kitty kunnen sturen. Een speciale speurtocht is ontwikkeld waarin Hello Kitty je meeneemt naar Japan.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder heb ik wat foto’s van de tentoonstelling of bekijk deze korte video van de tentoonstelling.

Hello Kitty servies
Hello Kitty in Fashion

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.