Gastblog: Kijken en Kopen bij Flavourites Live

Vers van de pers! Vandaag is mijn gastblog bij 101woonideeën online gepubliceerd. Ik ben trots op het eindresultaat. Je kunt hem op de website van 101woonideeën lezen door hier te klikken.  Of lees hem nu meteen:

Door Louise de Miranda van 30smagazine.wordpress.com

* * * * * * * * * * *

Wat hebben exclusieve beautyproducten, Marokkaanse interieur- en lifestyle spullen, en gepersonaliseerde armbandjes met elkaar gemeen? Alle drie waren ze te bewonderen en te koop op de derde editie van Flavourites Live. Voor mij was het echter mijn eerste keer dat ik bij 150 webwinkels voor één keer live ging shoppen. En behalve het shoppen was mijn doel zoveel mogelijk inspiratie opdoen en exclusieve dingen spotten voor 30s Magazine, mijn eigen dagelijkse blog. Want dankzij mijn blog was Flavourites überhaupt bij mij op het net gekomen, en was ik mij bewust geworden van de ontelbare leuke webshops die ik vanaf mijn luie stoel kan bezoeken. Maar nu zou ik ze dus ook live ontmoeten.  Na eerst een oriënterend rondje gelopen te hebben, was het mij al gelijk duidelijk welke drie mijn favoriet waren.

* * * * * * * * * *

Gelijk bij binnenkomst spotte ik het al: de Marokkaanse interieur en lifestyle winkel El Ramla Hamra. Mijn oog viel gelijk op de prachtige sierkussens. Elegante pasteltinten en stijlvolle patronen geborduurd in Marokkaanse stijl. De glans gaf ze een luxe uitstraling. Een andere blikvanger waren de witte lampen, gemaakt van metaal en afgewerkt met wit hoogglans. Maar ook de sfeerlichtjes met een arabisch motiefje erin en de mini tajines waren te leuk om te laten liggen. Behalve woonaccessoires werden er ook nog een aantal  zilveren armbanden en oorbellen verkocht. Heel verfijnd en vrouwelijk, bijna sprookjesachtig, als je het mij vraagt. Deze winkel kwam met stip op nummer 1!

* * * * * * * * * *

Bij de webwinkel Brush! kom je niet weg zonder een lach op je gezicht. Want Brush! verkoopt als enige webwinkel in Nederland spulletjes van het bekende Amerikaanse merk Anne Taintor. De vintage plaatjes van de stereotypische en ideëele vrouwen uit de jaren ’30, ’40 en ’50 worden op de hak genomen met begeleidende ironische en zelfspottende teksten die in schraal contrast staan met het beeld. Ik lag helemaal in een deuk om een aantal van de ‘one-liners’.

Ik raakte aan de praat met de eigenaresse van Brush!, die mij wat crème van Principessa Beauty liet ruiken. Ik rook Italiaanse talc poeder! En dat klopte, want Principessa, van origine Canadees, heeft veel Italiaanse invloeden. Bovenal is het vrouwelijk, en verzorgend. De vintage blikjes met lippenstift van het Amerikaanse merk Tinte riepen een nostaligisch gevoel op, en na wat proberen en mengen bleek de kleur Root Beer de juiste voor mij te zijn. Ik had ze niet echt nodig, maar kocht ze gewoon voor de heb en om cadeau te doen: nagelvijlen en een leuk toilettasje van Anne Taintor, de lippenstift in zo’n vintage blikje van Tinte, en een tube handcrème van Principessa Beauty.

* * * * * * * * * *

Mijn laatste en derde highlight waren de stoere armbandjes van Noosa. Gemaakt van gelooid leer en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op elke armband kun je vervolgens 6 chunks (soort van drukkers) klikken en zodoende je eigen armband samenstellen. De dubbele armband is langer en kun je om je pols wikkelen met uiteraard ook meer chunks. Elke chunck heeft een eigen verhaal  en wordt fair trade gemaakt in Nepal. In totaal zijn er 96 chunks, te veel keuze voor mij om op dat moment te doen. Maar zeker een leuke aankoop voor de nabije toekomst! Verkrijgbaar bij Amadeeshop.com

About Post Author

3 thoughts on “Gastblog: Kijken en Kopen bij Flavourites Live

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.