Zet je Gedachten om in Beeld

Stel je gaat verhuizen en hebt een hoop ideeën over de inrichting. Of je wilt je huis of een kamer restylen.  Je gaat trouwen en probeert de mooiste dag van je leven te ontwerpen. Allemaal grote projecten waar creativiteit en organisatie bij komen kijken. Het is in al die gevallen heel handig om een Moodboard te maken en om al je plaatjes die je overal op internet tegenkomt te bewaren en te organiseren.  Ik gebruik drie tools die, ook als je geen groot project in de pijplijn hebt, je helpen bij het verzamelen en groeperen van mooie beelden en ideeën. Pinterest, Olioboard en Houzz!

Pinterest

Pas op, want Pinterest kan verslavend zijn! Pinterest is een online virtueel prikbord. Je kunt met Pinterest alle beelden die je tegenkomt tijdens het surfen op internet en wilt bewaren, op je virtuele prikbord bewaren, organiseren en vervolgens delen met anderen. Je kunt zoveel prikborden als je zelf wilt maken en volprikken. Ik heb bijvoorbeeld een prikbord met interieurinspiratie, een prikbord met alleen maar mooie behangontwerpen, een bord met mode, mooie culinaire creaties, vakantiebestemmingen die ik nog wil zien, en favoriete quotes.

Ook kun je prikborden van anderen bekijken om inspiratie op te doen, of om beelden van te “stelen”. Het opstarten van je eigen Pinterest account is zo gepiept. Vervolgens voeg je door te slepen en droppen een button in je bookmarkbar en vanaf dat moment kun je op elk moment, van elke website plaatjes bewaren door op de button te klikken. Heb je een iPhone, dan kun je ook nog eens de Pinterest app downloaden en zijn je beelden en prikborden altijd en overal toegankelijk voor je. Bekijk mijn Pinterest om beeld te krijgen bij de vele mogelijkheden en voordelen die Pinterest heeft. Klik hier voor mijn persoonlijke Pinterest.

Olioboard

Olioboard is een online tool om moodboards te maken. Je hebt al verschillende moodboards van mij voorbij zien komen in mijn blog. Bijvoorbeeld de Stijlvol in Balans moodboard, of de Small Feet, Big Taste moodboard. Met Olioboard kun je je eigen foto’s uploaden, of plaatjes uit hun bibliotheek halen. Vervolgens stop je de beelden in een map en d.m.v drag and drop plaats je ze op je moodboard. Elk plaatje kun je groter en kleiner maken en naar voren of achteren plaatsen. Ook Olioboard heeft een button die je in je bookmarkbar kunt plaatsen zodat je tijdens het surfen ten allen tijde een plaatje kunt bewaren om later toe te voegen in een moodboard. Hieronder heb ik een voorbeeld gemaakt van een huis interieurstyling projectje. Het geeft in een oogopslag weer welke materialen en kleuren en welke stijl ik wil.

Houzz

Houzz.com en de Houzz app voor de iPhone geven je toegang tot meer dan 200.000 foto’s en artikeltjes van interieur stylisten en ontwerpers. De producten en ideeën worden dagelijks vernieuwd in thematische ideabooks. Je kunt de immense database doorzoeken op kleur, stoffen, ruimte, en stijl. Zie je iets leuks, dan kun je het toevoegen aan je eigen ideeboek. Je kunt, nadat je een profiel hebt aangemaakt, zoveel ideeboeken maken als je wilt waarin je al je plaatjes met een bepaald thema bewaart. Je ideeboeken zijn via je app op je iPhone altijd na te slaan. En natuurlijk kun je ook foto’s van jezelf uploaden en toevoegen aan een ideabook. Behalve de professionele interieurstylisten, mogen gebruikers ook foto’s uploaden naar de website van hun eigen huis, tips uitwisselen, en vragen stellen aan de professionals. Je ideeboek is privé maar je kunt hem indien gewenst delen via mail, facebook of plaatsen op je eigen website.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.