Lichtjesavond in Historisch Delft

Aanstaande dinsdag, 13 december, is het weer zover. Dan is de 14e editie van de jaarlijkse Lichtjesavond in het historisch centrum van Delft. De pittoreske geveltjes, grachten en bruggetjes worden voor één avond in gekleurde lichtjes getooid. De gehele binnenstad wordt omgetoverd tot een stad in kerstsfeer. Zwevende fakkels, vuurkolven, ontelbaar veel kaarsjes en grachtenpanden in vol ornaat verlicht. Dat is Lichtjesavond!

Sprookjesfiguren, feeën en Charles Dickens taferelen, het is er allemaal. Je waant je in een heus Winter Wonderland. Op de Grote Markt wordt traditoneel de kerstboom aangestoken en wordt het kerstverhaal verteld. Kerstmuziek luistert de straten op. En overal staan stands waar je allerlei lekkers kunt kopen zoals Glühwein, erwtensoep, warme chocomelk, en warme kaneelbroodjes. De Oude Kerk ‘Scheve Jan’ en de Nieuwe Kerk zijn deze avond open voor publiek, op de Beestenmarkt is er een openlucht ijsbaan, en ook veel winkeltjes hebben een speciale koopavond. Naar mijn mening is Lichtjesavond in Delft het ultieme Kerstgevoel en de definitie van het woord gezellig.

Lichtjesavond start om 18.30 uur, maar je kunt al vanaf 13.00 uur in Delft terecht voor de gezellige kerstmarkt. Meer informatie over het programma en de bezienswaardigheden kun je hier lezen. Hieronder volgt een foto-impressie wat ik vorig jaar tijdens de Lichtjesavond gemaakt heb. Als je na het zien van de foto’s niet om bent…..

About Post Author

3 thoughts on “Lichtjesavond in Historisch Delft

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.