Niet blank, wel beautiful

Natuurlijke beautyproducten zijn er inmiddels in overvloed, maar probeer maar eens natuurlijke cosmetica voor de gekleurde of donkere huid te vinden. Datzelfde geldt voor goede haarproducten, want al heb ik dan geen kroeshaar, mijn dikke haar heeft toch een andere behandeling nodig dan wat er in de gemiddelde drogist te verkrijgen is. Ik ben daarom heel blij met de lancering van de nieuwe online winkel  Shimai.nl.  Een unieke webwinkel met natuurlijke beautyproducten voor vrouwen, mannen en kids met van nature kroes en krullend haar en/of een getinte of donkere huid.

Shimai betekent ‘sisters’  in het Japans. Een passende naam als je kijkt naar de doelgroep waarbinnen de band tussen vrouwen onderling vaak net zo hecht kan zijn als tussen biologische zussen. Shimai.nl richt zich primair op vrouwen met een Afrikaanse, Caribische, Aziatische of gemixte etnische achtergrond met een donkere of getinte huid.

Eigenaresse Shirley: “Traditionele haarverzorgingsproducten voor kroes haar bevatten bijna standaard minerale olie en andere chemicaliën. De inzichten over de juiste verzorging van kroes haar zijn de laatste 10 jaar echter sterk veranderd. Steeds meer vrouwen kiezen er nu voor om hun haar niet meer bloot te stellen aan agressieve chemicaliën die bijvoorbeeld gebruikt worden in relaxers voor het ontkroezen. Ze kiezen juist voor een natuurlijke haarstijl. Voor natuurlijk kroes en krullend haar is de trend duidelijk ‘back to basics’ met natuurlijke producten”. De producten op Shimai.nl zijn dus vrij van onnodige chemische of synthetische toevoegingen en bevatten geen minerale olie, parabenen of sulfaten.

Shimai onderscheidt zich door naast haarproducten ook huidverzorging, make-up, parfums en natuurlijke verzorgingsproducten voor mannen en baby’s aan te bieden. Ook zijn er verrassende lifestyle producten zoals huidkleurige panty’s die speciaal voor de donkere huid zijn ontwikkeld.  Shimai.nl heeft een groot aanbod aan merken, zoals Anita GrantBetty HulaBulldogEmi & BenFro Her en Nailgirls London. Lifestyle producten zijn er van BatucadaPendeza en AfroCandy.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.