The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore

Vorige week zondag won de film The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore een Oscar voor beste korte animatiefilm. En terecht! Wat een mooi filmpje! Behalve dat het mooi geproduceerd is, is het verhaal ook pakkend en zet het je tot nadenken. In slechts 15 minuten wordt het verhaal verteld van Mr Lessmore, een echte boekenworm, die tijdens een orkaan terecht komt in een fantasiewereld. In een knus huisje vol met levende boeken begint hij een nieuw kleurrijk leven. De boeken brengen hem, en andere mensen plezier en geluk. Het is een verhaal over mensen die hun leven wijden aan boeken en boeken die vreugde teruggeven. Een mooie allegorie voor de helende kracht van verhalen.

De productie van de film is een mix van computer animatie, 2D animatie en miniaturen, en grijpt terug naar de oude MGM technicolor musicals en stomme films. In het verhaal zelf zul je verwijzingen herkennen naar The Wizard of Oz, en Buster Keaton.

De gehele film kun je hieronder bekijken (15 min). Leuk voor zowel jong als oud.

Op de iPad kun je bovendien de app downloaden voor je kinderen. Een échte aanrader en tevens getipt door iTunes als één van de beste nieuwe boek apps op dit moment. Op interactieve wijze word je in de schoenen van Mr Morris Lessmore door het boek geleid. Het ene moment zit je in een orkaan en het volgende moment moet je opdrachten vervullen zoals piano spelen of boeken repareren. Het interactieve boek is vol verhalen, spelletjes, muziek en animatie.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.