Homemade with Love: Flavours from France

Ga je met de Pasen op bezoek bij iemand, neem dan eens iets anders mee dan een bos bloemen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om een mand met lekkers mee te nemen wat ik zelf gemaakt heb. Vandaag deel ik de inhoud van mijn “Franse mand” met jullie: Een Frans Baguette Campagne wat ik speciaal haal bij het kleine Franse bakkerswinkeltje Boulanger Patissier Michel in Delft of Den Haag. Daar koop je écht Frans brood zoals in Frankrijk, en bestel je ook in het Frans!

Verder maak ik geitenkaasbolletjes in met rozemarijn, sinaasappelschil en peperkorrels op olijfolie. Met wat mooi bestempelde labels, papier en cardstock stickers maak je het extra speciaal. Doe er een fles goede wijn bij, en je hebt een lekker en liefdevol cadeau samengesteld voor je gastvrouw of -heer. Het recept van de geitenkaasbolletjes in olijfolie volgt hieronder.

Baguette Campagne (Boulanger Michel) gewikkeld in een servet (Dille & Kamille), een doily (Pipoos) met een zelfgemaakt label (het zijstraatje) beplakt met maskingtape (PSIkHouvanJou) en een mini knijpertje (Dille & Kamille)

label – (het zijstraatje), stempel (artjourney), Cardstock stickers vintage kitchen (pipoos), maskingtape (papiermier)

Benodigheden voor geitenkaasbolletjes met rozemarijn en peperkorrels:

Een weckpot, schil van een halve sinaasappel, rozemarijn, geitenkaas, olijfolie extra virgin, 4 seizoenen peperkorrels

Bereidingswijze:

Steriliseer de weckpot. Schil de halve sinaasappel en leg het 3 min in kokend water. Laat de schil even op een stuk keukenrol drogen en snijd het dan in dunne reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Prak de geitenkaas en meng de gehakte rozemarijn met de geitenkaas. Rol er vervolgens balletjes van.

Maak de peperkorrels fijn met een vijzel en rol de balletjes er doorheen. Doe alles in de weckpot met een extra takje rozemarijn.

Vul vervolgens de weckpot met olijfolie totdat de kaasbolletjes helemaal onderstaan. Laat het minimaal een dag intrekken.

About Post Author

3 thoughts on “Homemade with Love: Flavours from France

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.